spot_imgspot_img

Inteligenţa artificială poate contribui la prelungirea duratei de viaţă a bateriilor maşinilor electrice

spot_img

Inteligenţa artificială (AI) va juca în viitor un rol mai important în combaterea schimbărilor climatice şi în promovarea electro-mobilităţii, a declarat cercetătorul german Ralf Herbrich, citat de DPA.

Acest expert în AI de la Institutul Hasso Plattner din Potsdam lucrează de mai multă vreme pentru a face bateriile vehiculelor electrice să dureze mai mult şi pentru a îmbunătăţi astfel impactul asupra mediului înconjurător.

AI prezintă astfel beneficii importante pentru mediu şi pentru o viaţă mai sustenabilă, a adăugat Ralf Herbrich.

Sistemele de control bazate pe AI ar trebui să ajute bateriile maşinilor electrice sau pe cele ale laptopurilor să aibă o durată de funcţionare mai îndelungată.

În prezent, algoritmii controlează procesele de încărcare şi descărcare a celulelor individuale din interiorul bateriilor pentru ca întreaga baterie să funcţioneze în condiţii de siguranţă. Însă, pe viitor, aceşti algoritmi ar trebui să poată, de asemenea, să extindă durata de viaţă a întregii baterii prin distribuirea selectivă a sarcinii electrice la nivelul celulelor individuale, a explicat acelaşi specialist în informatică.

„Sunt computere foarte mici care rulează aceste programe”, a adăugat el. După ce va fi obţinută o longevitate mai bună a bateriilor, va fi nevoie să se extragă mai puţin litiu într-un final şi, de asemenea, mai puţine baterii noi vor trebui să fie fabricate.

Potrivit specialistului german, de obicei este nevoie de mai mulţi ani de cercetare ştiinţifică şi de un proces de transfer al tehnologiei înainte ca rezultatele să aibă aplicaţii practice. „În această perioadă, lucrez la începutul acestui proces”, a mai spus Ralf Herbrich.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.