spot_imgspot_img

Investiţie în infrastructură! Sala Sporturilor din Constanța are cel mai bun sistem de parchet din România

spot_img

CSM Constanța a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru Sala Sporturilor și care apoi va fi mutată în noua Sală Polivalentă. Produs de compania americană Connor, sistemul de parchet modular este identic cu cel folosit la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, precum și de majoritatea echipelor din NBA.

Personalizat cu însemnele clubului municipal, parchetul a fost deja testat de către sportivii echipelor de handbal și de baschet, care au obținut la finalul săptămânii trecute victorii în primele meciuri din noul sezon disputate pe teren propriu. Baschetbaliștii au învins pe CSM Târgu Mureș 84-70, iar handbaliștii au trecut de CSM București cu 28-26.

“Parchetul pe care se joacă în acest moment în Sala Sporturilor din Constanța și se va juca și în noua arenă multifuncțională, este cel mai modern produs de pe piață în acest domeniu al suprafețelor de joc din lemn masiv. Suntem fideli strategiei care a stat la baza funcționării și dezvoltării clubului nostru și în care infrastructura sportivă este unul dintre cei patru piloni pe care ne bazăm. Sportivii noștri au nevoie de cele mai bune condiții de joc și de pregătire”, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

La eveniment au participat sportivii Annemarie Gödri-Părău și Rolland Török – baschet, Ionuț Nistor – handbal și Grigore Andrei – volei, alături de preparatorul fizic Cezar Bărăgău, Emil Jean Nechita Ionescu – director executiv DJST Constanta și Andreea Cârlioru, șeful Compartimentului Sport de la CSM Constanța.

Sistemul de parchet instalat în Sala Sporturilor din Constanța este realizat din lemn de arțar de Grad 1 din punct de vedere al calității și este singurul de acest tip din România. Densitatea și textura acestui lemn, care provine de la o specie de arțari ce crește doar la nord de paralela 35, în Statele Unite și Canada, îi conferă o rezistență sporită în timp, cu o durată de viață de peste 30 de ani, interval în care poate fi refinisat de până la șase ori.

“Am analizat și am studiat mai multe sisteme de parchet înainte de a lua o decizie în ceea ce privește produsul final. Așa cum în marile arene din întreaga lume suprafața de joc devine un simbol pentru oraș, și terenul din Sala Sporturilor este personalizat cu identitatea vizuală a clubului. Vrem să dezvoltăm în continuare această cultură a sportului și să construim o comunitate strânsă în jurul emblemei CSM”, a mai spus Talpeș.

În acest moment marea majoritate a echipelor care evoluează în NBA o fac pe un parchet de acest tip, printre care Boston Celtics, Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets sau Philadelphia 76ers.

De asemenea, ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, Rio 2016 și Tokyo 2020 au avut loc pe un parchet Connor, iar turneul final al NCAA se joacă din anul 2006 pe un asemenea sistem de parchet modular.

Pe lângă lemnul de calitate, cu o suprafața netedă, sistemul Powershock, aflat sub stratul de lemn, asigură elasticitatea, protejând articulațiile și oferă astfel o siguranță sporită sportivilor.

Sistemul modular este fiabil și rezistă în timp la repetatele operații de montare și demontare necesare în cazul unei arene multifuncționale, care poate găzdui pe lângă meciurile de baschet și alte evenimente precum conferințe sau concerte.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.