spot_imgspot_img

Iranul sărbătoreşte ziua forţele armate cu defilări, pe fondul tensiunilor cu Israelul

spot_img

Iranul şi-a sărbătorit miercuri forţele armate cu parade cu ocazia Zilei Armatei Naţionale, pe fondul tensiunilor cu Israelul după ce Teheranul a atacat statul israelian sâmbătă noapte cu sute de rachete şi drone, informează agenţia AFP.

În toată ţara au avut loc defilări în capitalele de provincie şi la Teheran la care au participat trupe din forţele terestre, drone de diferite tipuri, tancuri şi rachete Fatah 360, Qader şi Qader cu rază scurtă şi medie de acţiune, printre altele.

Prezent la tradiţionala defilare militară care s-a desfăşurat la o bază de la periferia Teheranului, preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a lăudat încă o dată atacul de sâmbătă cu 300 de rachete şi drone împotriva Israelului, care s-a dorit a fi o răzbunare pentru bombardarea consulatului iranian din Damasc la 1 aprilie, atribuită Israelului.

„Operaţiunea Promisiune sinceră a spulberat imaginea de invincibilitate a Israelului şi a demonstrat că puterea sa este ca o pânză de păianjen”, a spus preşedintele iranian într-un discurs la Teheran, flancat de şefii forţelor armate iraniene.

În faţa unui posibil răspuns din partea Israelului, Raisi a dat asigurări că, pentru „Statele Unite ale Americii, opţiunea militară nu este pe masă”, ceea ce se datorează „autorităţii forţelor noastre armate”.

Preşedintele iranian a insistat că atacul de sâmbătă asupra teritoriului israelian a fost „limitat” şi că operaţiunea ar fi putut fi mai amplă.

„Operaţiunea Promisiune sinceră a fost o acţiune limitată şi parţială. Dacă ar fi fost o acţiune la scară largă, aţi fi văzut că nu ar mai fi rămas nimic din regimul sionist (Israel)”, a declarat Raisi.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.