spot_img

ISJ Constanţa: S-a lansat Ghidul de educaţie şi dezvoltare personală pentru elevii de liceu din România – Construieşte-ţi viitorul!

spot_img

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Asociația Maxwell, a lansat, miercuri, 4 octombrie 2023, în Sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța, Ghidul de educație și dezvoltare personală pentru elevii de liceu din România – Construiește-ți viitorul!, în prezența reprezentanților autorităților județene și locale.

Ghidul cuprinde o serie de activități prin care elevii de liceu sunt provocați să identifice soluții pentru situații diverse de viață, să-și descopere abilitățile, să-și formeze competențele și să adopte o atitudine pozitivă în relație cu provocările pe care le întâlnesc, atât în viața școlară, cât și în cea personală.

În perspectivă se dorește ca acest ghid să devină un manual pentru orele de dirigenție care să prezinte elevilor situații de viață prin care aceștia să se pregătească pentru parcursul personal și profesional.

„Este încurajator faptul că instituțiile publice, organizațiile nonguvernamentale și antreprenoriale vin spre Inspectoratul Școlar Județean Constanța cu exemple de bună practică destinate completării profilului absolvenților în direcția adaptării acestora la cerințele comunității din care fac parte. De asemenea, sprijinim inițiativele care oferă o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă dezvoltarea personală a copiilor, elevilor, încă din primii ani de școlarizare a acestora. O rețea de comunicare și colaborare între aceste instituții reprezintă imaginea unui parteneriat eficient, cu rezultate palpabile, coerente, solide”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Constanţa, prof. Sorin Mihai.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.