spot_imgspot_img

ISJ Constanţa: S-a lansat Ghidul de educaţie şi dezvoltare personală pentru elevii de liceu din România – Construieşte-ţi viitorul!

spot_img

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Asociația Maxwell, a lansat, miercuri, 4 octombrie 2023, în Sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța, Ghidul de educație și dezvoltare personală pentru elevii de liceu din România – Construiește-ți viitorul!, în prezența reprezentanților autorităților județene și locale.

Ghidul cuprinde o serie de activități prin care elevii de liceu sunt provocați să identifice soluții pentru situații diverse de viață, să-și descopere abilitățile, să-și formeze competențele și să adopte o atitudine pozitivă în relație cu provocările pe care le întâlnesc, atât în viața școlară, cât și în cea personală.

În perspectivă se dorește ca acest ghid să devină un manual pentru orele de dirigenție care să prezinte elevilor situații de viață prin care aceștia să se pregătească pentru parcursul personal și profesional.

„Este încurajator faptul că instituțiile publice, organizațiile nonguvernamentale și antreprenoriale vin spre Inspectoratul Școlar Județean Constanța cu exemple de bună practică destinate completării profilului absolvenților în direcția adaptării acestora la cerințele comunității din care fac parte. De asemenea, sprijinim inițiativele care oferă o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă dezvoltarea personală a copiilor, elevilor, încă din primii ani de școlarizare a acestora. O rețea de comunicare și colaborare între aceste instituții reprezintă imaginea unui parteneriat eficient, cu rezultate palpabile, coerente, solide”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Constanţa, prof. Sorin Mihai.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat,...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o...
spot_img

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film şi muzică veche, între 20 şi 29 iunie, la Ateneu

Cea de-a III-a ediţie a Athenaeum Summer Festival, un eveniment care include în program lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică...

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.