spot_imgspot_img

Jucătorul de oină Bogdan Lupşe, desemnat cel mai bun sportiv de către World Ethnosport Confederation

spot_img

Jucătorul de oină Bogdan Lupşe (Frontiera Tomis Constanţa) a fost desemnat cel mai bun sportiv senior în cadrul forumului organizat de World Ethnosport Confederation în Antalya (Turcia), se menţionează într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Oină.

„În cadrul întâlnirii din Antalya, sportul nostru naţional a strălucit prin Bogdan Lupşe. Jucătorul Frontierei Tomis Constanţa a câştigat titlul la categoria de cel mai bun senior”, se arată în comunicatul FRO.

Lupşe a declarat că premiul reprezintă o recunoaştere internaţională a valorii oinei.

„Sunt extrem de fericit. Este rezultatul activităţii depuse de către toţi cei implicaţi în sportul nostru naţional. În acelaşi timp este o recunoaştere a valorii acestui sport, care a fost integrat perfect în familia sporturilor tradiţionale existente la nivel mondial”, a spus Bogdan Lupşe.

La rândul său, preşedintele FRO, Nicolae Dobre, a afirmat: „Preşedintele World Ethnosport Confederation, Bilal Erdogan, a apreciat rezultatul obţinut de Bogdan, l-a felicitat şi în câteva cuvinte a rezumat … viitorul: ‘Acum trebuie să învăţăm să jucăm oină!'”.

Ediţia a şasea a forumului World Ethnosport Confederation s-a desfăşurat în perioada 16-18 februarie în Antalya (Turcia), iar România a fost reprezentată de Federaţia Română de Oină prin preşedintele Nicolae Dobre şi Bogdan Lupşe.

Pe parcursul întâlnirii cei peste 100 de participanţi din peste 60 de ţări din întreaga lume au discutat despre situaţia sporturilor tradiţionale din fiecare ţară şi au făcut propuneri de organizare a unor activităţi comune în viitor sub umbrela WEC.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.