spot_imgspot_img

Legendele nu mor niciodată, ci rămân în sufletele noastre. Drum lin, Sir Bobby Charlton!

spot_img

Fostul internaţional englez Bobby Charlton, campion mondial în 1966 cu naţionala de fotbal „Three Lions” şi fost star al echipei Manchester United, a murit la vârsta de 86 de ani, a anunţat familia într-un comunicat de presă, scrie AFP.

„Manchester United este în doliu după moartea lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari şi mai iubiţi jucători din istoria clubului”, a menţionat şi gruparea de pe Old Trafford.

Cu Bobby Charlton, Manchester United a devenit primul club englez care a câştigat Cupa Campionilor europeni în 1968.

Supravieţuitor al accidentului aerian de la München, în care au murit opt dintre coechipierii săi de la Manchester United în 1958, Charlton a reuşit să depăşească acest coşmar teribil pentru a câştiga Cupa Mondială cu Anglia în 1966 şi Cupa Campionilor europeni, doi ani mai târziu, cu United (4-1 cu Benfica Lisabona).

Renumit pentru loviturile sale puternice, câştigătorul Balonului de Aur din 1966 devenise şi un simbol al eleganţei şi al spiritului sportiv.

Născut în Ashington, un oraş muncitoresc din nord-estul Angliei, la 11 octombrie 1937, Bobby Charlton s-a alăturat United la vârsta de 15 ani.

În 2020, Bobby Chalton fusese diagnosticat cu demenţă. El a fost golgheterul all time al lui Manchester United şi al selecţionate Angliei până în 1994, când a fost depăşit de Wayne Rooney.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.