spot_imgspot_img

Liderii AUR: Proiectul pensiilor speciale nu le desfiinţează, ci doar taie din anumite pensii

spot_img

Proiectul votat de Parlament nu desfiinţează pensiile speciale, ci doar taie din anumite pensii speciale, dar AUR nu este de acord cu tăierea pensiilor poliţiştilor, militarilor, rezerviştilor, care sunt incluşi acum „în categoria jefuitorilor”, au declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, liderii formaţiunii, George Simion şi Claudiu Târziu.

Deputatul George Simion, preşedintele AUR, a spus că, luni, în Camera Deputaţilor, a văzut cum „actuala coaliţie se preface că taie pensiile speciale”.

„Pe parcursul dezbaterilor din comisiile de la Camera Deputaţilor şi de la Senat, prin amendamentele depuse de colegii mei, am încercat să scurtăm perioadele în care se taie pensiile cu adevărat nesimţite, cu adevărat speciale şi am încercat să reducem cuantumul pensiilor nesimţite, pensiilor speciale, pensiilor mai mari decât salariul preşedintelui. E singura formă prin care se poate umbla la nişte pensii aflate în plată, e singura formă prin care se pot tăia nişte privilegii, pentru că nu intervenim asupra drepturilor. Ce au făcut ei? I-au inclus pe poliţişti, pe militari, rezervişti, care sunt încă la dispoziţia Armatei Române, care iau pensii de mizerie – de 3.000 – 3.500 de lei – în categoria specialilor, în categoria pensiilor nesimţite, în tagma jefuitorilor”, a susţinut George Simion.

El a precizat că „AUR se opune categoric acestui simulacru, acestei forme fără fond în care nu se taie nimic şi în care sunt puşi laolaltă oameni care şi-au făcut datoria faţă de statul român şi îmbuibaţi, sinecurişti, înavuţiţi, care au ieşit la pensie la 40 de ani cu pensii speciale de 7.000 – 8.000 – 10.000 de euro”.

Potrivit preşedintelui Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, „votul grupului AUR din Senat nu a fost bine înţeles, pentru că există o propagandă extraordinar de puternică împotriva AUR dusă atât de cei năimiţi PSD, de PNL, dar şi de USR, astfel încât de multe ori pentru ceea ce face Guvernul, pentru ceea ce fac partidele care jefuiesc România de 33 de ani este găsit ţap ispăşitor, este indicat drept vinovat în mod fals AUR”.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.