spot_img

Liderii AUR: Proiectul pensiilor speciale nu le desfiinţează, ci doar taie din anumite pensii

spot_img

Proiectul votat de Parlament nu desfiinţează pensiile speciale, ci doar taie din anumite pensii speciale, dar AUR nu este de acord cu tăierea pensiilor poliţiştilor, militarilor, rezerviştilor, care sunt incluşi acum „în categoria jefuitorilor”, au declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, liderii formaţiunii, George Simion şi Claudiu Târziu.

Deputatul George Simion, preşedintele AUR, a spus că, luni, în Camera Deputaţilor, a văzut cum „actuala coaliţie se preface că taie pensiile speciale”.

„Pe parcursul dezbaterilor din comisiile de la Camera Deputaţilor şi de la Senat, prin amendamentele depuse de colegii mei, am încercat să scurtăm perioadele în care se taie pensiile cu adevărat nesimţite, cu adevărat speciale şi am încercat să reducem cuantumul pensiilor nesimţite, pensiilor speciale, pensiilor mai mari decât salariul preşedintelui. E singura formă prin care se poate umbla la nişte pensii aflate în plată, e singura formă prin care se pot tăia nişte privilegii, pentru că nu intervenim asupra drepturilor. Ce au făcut ei? I-au inclus pe poliţişti, pe militari, rezervişti, care sunt încă la dispoziţia Armatei Române, care iau pensii de mizerie – de 3.000 – 3.500 de lei – în categoria specialilor, în categoria pensiilor nesimţite, în tagma jefuitorilor”, a susţinut George Simion.

El a precizat că „AUR se opune categoric acestui simulacru, acestei forme fără fond în care nu se taie nimic şi în care sunt puşi laolaltă oameni care şi-au făcut datoria faţă de statul român şi îmbuibaţi, sinecurişti, înavuţiţi, care au ieşit la pensie la 40 de ani cu pensii speciale de 7.000 – 8.000 – 10.000 de euro”.

Potrivit preşedintelui Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, „votul grupului AUR din Senat nu a fost bine înţeles, pentru că există o propagandă extraordinar de puternică împotriva AUR dusă atât de cei năimiţi PSD, de PNL, dar şi de USR, astfel încât de multe ori pentru ceea ce face Guvernul, pentru ceea ce fac partidele care jefuiesc România de 33 de ani este găsit ţap ispăşitor, este indicat drept vinovat în mod fals AUR”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.