spot_imgspot_img

„Locomotiva cu aburi” a sporturilor de iarnă din România. Andreea Grecu, în acţiune la -13 grade C

spot_img

Când românii stăteau bine mersi la gura sobei, la o ţuică, un vin fiert şi-o fasolică cu ciolan, ei bine, chiar de Ziua Naţională, o sportivă de mare performanţă din Constanţa, Andreea Grecu, muncea din greu, dar cu folos şi aducea ţării noastre o nouă medalie la Cupa Europei.

După ce a cucerit aurul în primul concurs de Cupă a Europei, în Norvegia, la Lillehammer, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a terminat pe poziţia secundă în cel de-al doilea concurs de monobob, după un duel teribil cu germanca Maureen Zimmer, dar înfruntând şi frigul crâncen, termometrele indicând -13 grade Celsius!

Andreea a terminat proba într-un minut, 51 secunde, 99 sutimi, la numai 4 (patru) sutimi de secundă în spatele campioanei. Podiumul a fost completat de o sportivă din Cehia, Patricia Tajcnarova (1:52.27), în timp ce cea de-a doua reprezentantă a ţării noastre, Georgeta Popescu, s-a clasat pe poziţia a 12-a.

Să precizăm faptul că, la start, s-au prezentat 18 concurente.

„Au ieşit aburi din Andreea! La propriu, ca o locomotivă cu aburi! A fost un frig năprasnic, -13 grade Celsius. Este un rezultat foarte bun, o medalie de argint şi doar patru sutimi ne-au despărţit de aur.

În a doua manşă, Andreea a reuşit să o bată la start pe Zimmer, însă, în partea de sus a pârtiei, a pierdut ceva timp”, a declarat, pentru TomisNord.ro, profesorul Paul Neagu.

Pentru a-şi menaja forţele, Andreea nu a mai concurat şi în cel de-al treilea concurs de monobob din Lillehammer, ci doar în proba de bob dublu feminin, unde a avut-o drept împingător pe Medeea Muşulete, alături de care, cu timpul de 1 minut, 47 secunde, 34 sutimi, s-a clasat pe locul al patrulea, scăpând printre degete o nouă medalie.

Iată configuraţia podiumului:

  1. Katrin Beierl / Anna Schenk (Austria; 1:47.05)
  2. Debora Annen / Julie Maria Leuenberger (Elveţia; 1:47.23)
  3. Adele Nicoll / Kya Placide (Marea Britanie; 1:47.30).

La startul probei s-au aliniat 18 echipaje, iar cel de-al doilea echipaj al României, alcătuit din Georgeta Popescu (pilot) şi Antonia Sârbu (împingător), a ocupat locul al 12-lea.

Pentru fetele profesorului Neagu, urmează o nouă provocare: etapa de Cupa Mondială din La Plagne (Franţa), la care vor participa după traversarea Europei – aproximativ 2.514 km!

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.