spot_img

Locuitorii oraşului Cernavodă pot depune cereri pentru a beneficia de ajutorul de încălzire

spot_img

Începând cu data de 02:10:2023, cetățenii orașului Cernavodă pot depune cererea și declarația pe propria răspundere, însoțită de actele necesare, în vederea obținerii ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentul pentru energie în conformitate cu prevederile Legii nr. 226/16.09.2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

„Limitele de venituri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie, sunt:

– 0 – 1386 lei/membru de familie,

– 0 – 2053 lei pentru persoana singură.

Formularul de Cerere-declarație pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială poate fi ridicat de la sediul Direcției de Asistență Socială, strada Dacia nr. 5 sau poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei Orașului Cernavoda, https://primaria-cernavoda.ro.

Cererile-declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială însoțite de actele necesare acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie se depun la sediul Direcției de Asistență Socială din orașul Cernavodă, strada Dacia nr. 5, în zilele lucrătoare, între orele 09:00 – 14:00.

Actele necesare acordării ajutorului, lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului precum și limitele de venituri și cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea locuinței pot fi consultate pe site-ul Primăriei Orașului Cernavoda, https://primaria-cernavoda.ro.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru perioada sezonului rece, 01 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, iar suplimentul pentru energie se acordă pe tot parcursul anului.

Pentru a beneficia de aceste drepturi începând cu luna noiembrie 2023, consumatorii vulnerabili trebuie să depună cererea – declarația pe propria răspundere însoțită de actele necesare până la data de 27 octombrie 2023”, au transmis reprezentanții Primăriei orașului Cernavodă.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.