spot_imgspot_img

Lucrări de înlocuire a conductelor de termoficare. Constănțenii vor avea o gigacalorie mai ieftină

spot_img

Vești bune pentru constănțeni! Prima etapă a proiectului de reabilitare a tronsoanelor de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu) și breteaua de legătură între cele două magistrale este aproape de finalizare.

Marţi, 25 aprilie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, împreună cu societatea contractată pentru realizarea lucrărilor, directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa, și echipa de proiect au participat la o conferință de progres a lucrărilor.

„Lucrările s-au desfășurat conform graficului, ba chiar mai repede decât era estimat, astfel că acest proiect este finalizat în proporție de 81,62%. Vestea bună este că aproximăm ca în luna iunie să fie gata, deși termenul de finalizare era în luna decembrie“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Etapa I a proiectului presupune reabilitarea a 21,6 de km tronsoane de rețea termică din magistrala I și breteaua de legătură între cele două magistrale. Valoarea totală a proiectului: 115.405.074,99 lei.

Tot marţi, a avut loc conferința de începere a lucrărilor în cadrul Etapei III a proiectului de modernizare a rețelelor termice din municipiul Constanța. În această etapă, se vor reabilita 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,025 km traseu de conducte secundare aferente unui număr de 11 puncte termice, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar și secundar, precum și montarea unei bucle de echilibrare hidraulică.

Termenul de finalizare a acestei etape este 31.12.2023, iar valoarea lucrărilor este de 52.206.963,17 lei.

Înlocuirea conductelor din rețeaua de distribuție și rețeaua de transport înseamnă o diminuare a pierderilor, ceea ce va duce la reducerea costurilor, iar constănțenii vor avea o gigacalorie mai ieftină.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.