spot_img

Lucrări de înlocuire a conductelor de termoficare. Constănțenii vor avea o gigacalorie mai ieftină

spot_img

Vești bune pentru constănțeni! Prima etapă a proiectului de reabilitare a tronsoanelor de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu) și breteaua de legătură între cele două magistrale este aproape de finalizare.

Marţi, 25 aprilie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, împreună cu societatea contractată pentru realizarea lucrărilor, directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa, și echipa de proiect au participat la o conferință de progres a lucrărilor.

„Lucrările s-au desfășurat conform graficului, ba chiar mai repede decât era estimat, astfel că acest proiect este finalizat în proporție de 81,62%. Vestea bună este că aproximăm ca în luna iunie să fie gata, deși termenul de finalizare era în luna decembrie“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Etapa I a proiectului presupune reabilitarea a 21,6 de km tronsoane de rețea termică din magistrala I și breteaua de legătură între cele două magistrale. Valoarea totală a proiectului: 115.405.074,99 lei.

Tot marţi, a avut loc conferința de începere a lucrărilor în cadrul Etapei III a proiectului de modernizare a rețelelor termice din municipiul Constanța. În această etapă, se vor reabilita 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,025 km traseu de conducte secundare aferente unui număr de 11 puncte termice, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar și secundar, precum și montarea unei bucle de echilibrare hidraulică.

Termenul de finalizare a acestei etape este 31.12.2023, iar valoarea lucrărilor este de 52.206.963,17 lei.

Înlocuirea conductelor din rețeaua de distribuție și rețeaua de transport înseamnă o diminuare a pierderilor, ceea ce va duce la reducerea costurilor, iar constănțenii vor avea o gigacalorie mai ieftină.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.