spot_imgspot_img

Meta lansează în Uniunea Europeană reţeaua socială Threads, rivală a X

spot_img

Grupul Meta (Facebook, Instagram) a lansat în Uniunea Europeană (UE) Threads, reţeaua sa socială rivală directă a X (fosta Twitter) care nu era disponibilă anterior în UE, cu o opţiune specială, însă, în vederea adaptării la reglementările de pe continent, relatează agenţia AFP.

Meta a lansat Threads online în restul lumii în luna iulie, însă a preferat să întârzie introducerea reţelei în UE pentru a studia implicaţiile reglementărilor europene. „Astăzi, deschidem Threads în mai multe ţări din Europa. Bun venit tuturor!”, a scris CEO-ul grupului, Mark Zuckerberg, pe contul său Threads.

Cu această platformă de „microblogging” asociată cu Instagram şi cu caracteristici asemănătoare celor oferite de X, Meta îşi propune în mod deschis să concureze cu reţeaua cumpărată de Elon Musk.

Threads a cumulat rapid zeci de milioane de înregistrări în întreaga lume în această vară, însă Meta şi-a alocat timp pentru a clarifica implicaţiile Regulamentului UE privind pieţele digitale (DMA), care înăspreşte regulile anticoncurenţiale.

„Pentru a se conforma reglementărilor europene”, grupul a propus o opţiune suplimentară rezervată utilizatorilor din UE şi Spaţiul Economic European, permiţându-le să consulte Threads chiar şi fără un cont de Instagram, însă cu funcţii reduse.

Pe de altă parte, ca şi în restul lumii, doar utilizatorii Instagram (două miliarde în total) îşi pot crea un cont Threads, cele două conturi fiind asociate.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.