spot_imgspot_img

Ministerul Afacerilor Externe: Galaţi şi Cugir s-au alăturat Reţelei globale UNESCO a „Oraşelor care învaţă”

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută includerea municipiului Galaţi şi a oraşului Cugir în Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă” (UNESCO Global Network of Learning Cities – GNLC), alăturându-se, astfel, municipiului Reşiţa, până de curând singurul membru din România.

Cele două localităţi fac parte dintre cele 64 noi oraşe din 35 ţări care completează, începând de la data de 14 februarie, numărul membrilor reţelei, demonstrând un angajament deosebit în promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii în comunităţile lor, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Conform comunicatului, MAE a realizat demersuri active în direcţia participării oraşelor din Romania la Reţeaua UNESCO a „Oraşelor care învaţă”, promovând îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU în domeniul asigurării unei educaţii de calitate şi dezvoltării unor oraşe şi comunităţi durabile.

„Aderarea localităţilor româneşti la aceste forme de colaborare internaţională demonstrează că ţara noastră este un actor activ în peisajul contemporan al diplomaţiei. În acest sens, subliniez şi faptul că România deţine în prezent preşedinţia Reţelei responsabililor în domeniul diplomaţiei ştiinţifice din ministerele Afacerilor Externe ale statelor membre din Uniunea Europeană”, a transmis secretarul de stat MAE pentru Relaţii interinstituţionale, Janina Sitaru.

Reţeaua globală UNESCO a „Oraşelor care învaţă” este o iniţiativă care datează din anul 2015 cu scopul de promovare a schimbului de experienţă şi de cunoştinţe între oraşele angajate în susţinerea oportunităţilor de învăţare pe tot parcursul vieţii. Odată cu adăugarea noilor membri în 2024, reţeaua cuprinde 356 de oraşe din întreaga lume.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.