spot_imgspot_img

Naţionalele de bob ale României, la Innsbruck! Constănţeanca Andreea Grecu ţinteşte un nou titlu de campioană

spot_img

Conform unei frumoase tradiţii de mai bine de 12 ani, Campionatele Naţionale de bob ale României se desfăşoară pe pârtia din celebra staţiune Innsbruck, din Austria.

Însoţită de antrenorul său, profesorul Paul Neagu, sportiva constănţeană Andreea Grecu, cel mai bun pilot al României la ora actuală, ţinteşte un nou titlu de campioană naţională în proba feminină de monobob, în care porneşte favorită.

„Va fi o concurenţă destul de mare la această ediţie a Campionatelor Naţionale, dar sperăm că totul va fi bine. Sunt multe tinere care încearcă să practice acest sport, vor fi şi fetele care vor reprezenta România, luna viitoare, la Jocurile Olimpice de tineret din Coreea de Sud, însă există o diferenţă netă de valoare şi experienţă în favoarea Andreei”, a declarat, pentru TomisNord, profesorul Paul Neagu.

Andreea Grecu vine după un loc şase în proba feminină de monobob de la etapa de Cupă Mondială de la Innsbruck, unde, alături de împingătoarea Teodora Vlad, s-a clasat pe locul 11 şi în proba de bob 2 persoane feminin.

„A fost un clasament «înghesuit», ne-au despărţit doar câteva sutimi de locul opt. Cu un start mai bun, am fi intrat cu siguranţă în puncte.

În prima manşă, Teodora Vlad s-a accidentat la spate, fiind oprirea prea brutală, prea pretenţioasă, dar chiar şi aşa, în manşa a doua au dat un start mai bun.

Despre pârtia din Innsbruck, specialiştii spun că este o «prelungire» a startului: cu cât ai un start mai bun, cu atât ai şanse mai mari de a ajunge mai repede la sosire”, a explicat profesorul Neagu.

După încheierea Campionatelor Naţionale, pentru fetele profesorului Paul Neagu, urmează câteva zile de pauză. Ele vor petrece sărbătorile de iarnă în România, iar prima competiţie la care vor participa în noul an va fi etapa de Cupă Mondială de la St. Moritz (Elveţia), programată în data de 8 ianuarie 2024.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.