spot_imgspot_img

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

spot_img

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce a rezolvat problema care a redus momentan capacitatea primului său pacient de a controla un cursor de mouse cu ajutorul minţii, transmite agenţia AFP.

„Abia acum ne îndreptăm spre al doilea pacient. Dar sperăm ca, dacă totul merge bine, să avem mai mulţi – mai mult de cinci (pacienţi) – încă din acest an”, a declarat miliardarul, la o conferinţă transmisă live pe reţeaua sa socială X.

„Pentru următoarea fază de implementare, vrem să ne asigurăm că facem cât mai multe progrese între fiecare pacient Neuralink”, a mai spus şeful Tesla şi SpaceX.

În ianuarie, Neuralink a realizat primul său implant cerebral la un pacient uman, Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, tetraplegic după un accident suferit la scufundări.

În martie, compania a dat publicităţii o înregistrare video în care Noland poate fi văzut jucând şah online folosindu-şi mintea, fără a menţiona un incident: după operaţie, unele dintre firele căptuşite cu electrozi s-au retras din creier. Deoarece acestea sunt utilizate pentru a capta semnalele neuronale, pacientul şi-a pierdut momentan capacitatea de a controla cursorul de pe ecran.

Neuralink a declarat ulterior că a rezolvat problema, în special prin îmbunătăţirea algoritmului de înregistrare pentru a creşte sensibilitatea la semnale.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.