spot_imgspot_img

Nicolae Stanciu: „Ar fi extraordinar să sărbătorim o calificare la EURO cu 50.000 de oameni în tribune”

spot_img

Căpitanul naţionalei de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a afirmat, luni, într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube al Federaţiei Române de Fotbal, că ar fi extraordinar ca tricolorii să poată sărbători calificarea la EURO 2024, pe Arena Naţională, la meciul cu Elveţia, alături de 50.000 de suporteri.

„O calificare ar însemna totul pentru mine. Visul meu cel mai mare este să reuşim să ne calificăm, să ducem România la EURO, având în vedere că au trecut opt ani de la precedenta ediţie la care am fost prezenţi. Să fiu pe teren din postura de căpitan este mai mult decât mi-aş fi putut imagina vreodată. Mai avem aceste două meciuri, ştim toţi ceea ce înseamnă, cunoaştem importanţa lor şi cred că încă de la începutul campaniei suntem pregătiţi, ştim ce vrem, unde vrem să ajungem, şi aşa vom fi şi la ora meciului cu Israel şi la meciul cu Elveţia. Ne dorim ca la finalul meciului cu Elveţia să le facem o bucurie fanilor. Ştiu că s-au epuizat toate biletele, ar fi ceva extraordinar să sărbătorim o calificare cu 50.000 de oameni în tribună”, a declarat Stanciu.

El spune că prezenţa la EURO 2024 trebuie să rămână obiectivul principal al echipei pregătite de Edward Iordănescu, contând mai puţin dacă va reuşi să rămână neînvinsă până la finalul preliminariilor: „Ştim cât am muncit pentru a avea aceste rezultate, îmi doresc să rămânem neînvinşi şi după aceste două meciuri, dar grupa este mai complicată, rezultatele sunt mai ciudate. Ceea ce contează este să ne calificăm, nu contează atât de mult dacă vom rămâne neînvinşi. Cred că ăsta este scopul final, să fim la european la anul”.

România va juca pe 18 noiembrie cu Israelul, la Felcsut (Ungaria), pe Stadionul Pancho (21:45), iar pe 21 noiembrie va înfrunta Elveţia, la Bucureşti, pe Arena Naţională (21:45).

România ocupă primul loc în clasamentul Grupei I, cu 16 puncte (8 jocuri), urmată de Elveţia, 15 (7 j), Israel, 11 p (7 j), Kosovo, 10 p (8 j), Belarus, 6 p (8 j), Andorra, 2 p (8 j).

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat,...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o...
spot_img

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film şi muzică veche, între 20 şi 29 iunie, la Ateneu

Cea de-a III-a ediţie a Athenaeum Summer Festival, un eveniment care include în program lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică...

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.