spot_imgspot_img

Oferta educaţională pentru învăţământul în sistem dual, prezentată la Universitatea „Ovidius”

spot_img

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța au organizat o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar din județul Constanța, pentru a le prezenta detalii despre prima etapă de înscriere în învățământul dual (1 – 5 iulie 2024), pentru anul școlar 2024-2025, în cadrul Consorțiului Regional „Tehno-Dobrogea” – Ovidius Engineering Hub.

Evenimentul a fost găzduit de Șef lucrări (Ș.L.) dr. ing. Cosmin Filip, coordonator activități învățământ dual, și de Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța, alături de care s-au aflat 20 de directori de școli gimnaziale și licee din județul Constanța.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate informații despre oferta educațională, modalitatea de admitere, numărul de locuri disponibile și perspectivele profesionale și academice de care pot beneficia elevii care optează pentru învățământul în sistem dual, în cadrul Proiectului CRESC.

„Anul școlar 2024-2025 este primul an în care Consorțiul Regional « Tehno-Dobrogea » – Ovidius Engineering Hub intră în acțiune, sprijinind la un nivel deosebit învățământul profesional din județul Constanța. Astfel, 15 dintre cei mai importanți operatori economici din regiunea noastră, parteneri în cadrul consorțiului, au propus împreună 283 de locuri pentru clasa a IX-a din învățământul tehnic în sistem dual”, a precizat Ș.L. dr. ing. Cosmin Filip.

Oferta educațională pentru anul școlar 2024-2025 cuprinde, în total, 18 calificări necesare pe piața muncii, la nivel regional, național și internațional, din domenii precum: construcții, instalații, mecanic și electric.

Pe parcursul anilor de studii, elevii vor avea oportunitatea să învețe prin practică, sub îndrumarea specialiștilor din cadrul agenților economici parteneri, într-un mediu profesionist, cu acces la tehnologii și echipamente moderne.

Elevii pot alege să urmeze învățământul dual la următoarele licee: Liceul Energetic, Liceul Tehnologic „Tomis“, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații, Liceu Tehnologic „Axiopolis“, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“, Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu“, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ și Liceul Teoretic Negru Vodă. Elevii admiși vor primi o bursă lunară de minimum 1.000 de lei și vor putea fi cazați în căminele liceelor din consorțiu.

După finalizarea campusului de învățământ dual din cadrul proiectului Dezvoltarea și dotarea campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar „Ovidius Engineering Hub” al Consorțiului regional „Tehno-Dobrogea” – (Proiectul CRESC), finanțat prin PNRR, elevii vor beneficia de facilitățile oferite în cadrul unui hub ingineresc, ce va găzdui activitățile de învățământ dual integrat – o clădire multifuncțională, cu spații de învățământ, cazare și cantină.

Prin intermediul proiectului este vizată asigurarea unei rute academice complete pentru elevii care, după absolvire, pot urma studii liceale și universitare, în sistem dual, la Universitatea Ovidius din Constanța.

Consorțiul Regional „Tehno-Dobrogea” care implementează Proiectul CRESC este format din 44 de parteneri: Universitatea Ovidius din Constanța (lider de consorțiu), alături de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, 12 licee din județul Constanța, 17 operatori economici, șapte entități administrative (Instituția Prefectului Constanța, Consiliul Județean Constanța, primăriile orașelor: Constanța, Cernavodă, Medgidia, Năvodari, Negru Vodă) și șase asociații profesionale și organizații relevante cu rol de sprijin în învățământul dual.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.