spot_imgspot_img

ONU: Asediul total asupra Fâşiei Gaza contravine dreptului internaţional umanitar

spot_img

Asediul total asupra Fâşiei Gaza, anunţat luni de ministrul israelian al Apărării, contravine dreptului internaţional umanitar, a transmis marţi ONU, potrivit AFP şi DPA.

„Impunerea de asedii care pun în pericol viaţa civililor prin privarea lor de bunuri esenţiale pentru supravieţuire este interzisă de dreptul internaţional umanitar”, a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, citat într-un comunicat.

Biroul Înaltului Comisar aminteşte, de la Geneva, că „orice restricţie privind circulaţia persoanelor şi a bunurilor în scopul punerii în aplicare a unui asediu trebuie să fie justificată de o necesitate militară, în caz contrar putând constitui o pedeapsă colectivă”.

Volker Turk s-a declarat „profund şocat şi indignat de acuzaţiile privind execuţiile sumare ale civililor şi, în unele cazuri, masacrele oribile comise de membrii grupurilor armate palestiniene”.

El a cerut acestor grupuri să „elibereze imediat şi necondiţionat toţi civilii capturaţi şi încă reţinuţi”.

„Luarea de ostatici este interzisă de dreptul internaţional”, a subliniat el.

El a mai spus că, potrivit informaţiilor pe care le are la dispoziţie biroul său, bombardarea Fâşiei Gaza de către forţele armate israeliene a provocat „victime civile”.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.