spot_imgspot_img

Peste 100 de sportivi, participanţi la stagiul de pregătire la box de la Mangalia. Alec Năstac, invitat de onoare!

spot_img

În această perioadă, la Mangalia, se desfăşoară un stagiu de pregătire la box, eveniment ce reuneşte la start aproximativ 100 de sportivi, legitimaţi la cluburi din toată ţara.

Astfel, timp de două zile, vor fi organizate antrenamente comune, o pledoarie excelentă pentru nobila artă.

Sportivii, pornind de la categoriile copii şi cadeţi, până la juniori şi tineret, sunt componenţi ai unor cluburi din întreaga ţară, dintre care amintim: CS Alexandria, ACS Prietenia Caracal, FC 1 Decembrie Bucureşti, CSM Olteniţa, CS Medgidia, CS Cernavodă, CSM Piatra Neamţ, CS Unirea Focşani, ACS Bogdan Dinu Buzău, CSO Ovidiu, CS Năvodari, CS Tora Kempo Box Constanţa, CS Aurora 23 August.

Cartierul general al pugiliştilor este instalat la Hotelul Laguna din Mangalia, iar programul este complex. Marţi, a avut loc primul antrenament comun, miercuri dimineaţă, între orele 6.00 şi 9.00, s-a desfăşurat cea de-a doua sesiune, iar după-amiaza, caravana pugilistică s-a mutat pe platoul din faţa Casei de Cultură.

Acţiunea este avizată de Federaţia Română de Box, fiind condusă în teren de Florian Leonard Lascu, reprezentant al federaţiei.

Invitat special este Alec Năstac, unul dintre cei mai mari pugilişti din istoria boxului românesc. Este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, la categoria mijlocie, vicecampion european în 1971, la Madrid, şi în 1973, la Belgrad, vicecampion mondial în 1974, la Havana.

„Este o mare onoare să-l avem printre noi pe maestrul Alec Năstac, o personalitate de frunte a boxului românesc. A reprezentat ţara cu cinste la mari evenimente, este o somitate în domeniu, are un palmares impresionant, cu peste 100 de victorii reuşite prin KO. Ca un amănunt, la Mondialele de la Havana, a stat la masă chiar cu liderul cubanez din acea vreme, Fidel Castro!

Acum, este un observator fin, are ochiul format şi acordă sfaturi de mare preţ atât copiilor, cât şi antrenorilor.

Ne bucurăm foarte mult că este aproape de noi şi la fel de mult ne bucurăm de condiţiile care ni se oferă aici, la Mangalia. Suntem încântaţi, ne dorim să revenim şi anul viitor, în număr şi mai mare”, a declarat Florian Leonard Lascu.

Pentru tinerii pugilişti participanţi la stagiul de la Mangalia, urmează alte provocări. Joi, dimineaţă, este programat cântarul oficial, iar după ora 11.00, în ringul sălii Alutus Litoral, vor începe primele meciuri. Vineri, vor avea loc alte confruntări.

„Ne dorim să organizăm cât mai multe meciuri pentru copii, să le oferim ocazia de a progresa”, a mai spus Florian Leonard Lascu.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.