Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită vizitatorii să se bucure de o experienţă subacvatică virtuală ce are în centru poveştile exploratorilor Grigore Antipa şi Emil Racoviţă, proiect lansat în această lună.
Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, pentru a se bucura de experienţa imersivă, vizitatorii vor pătrunde într-un spaţiu care le va activa toate simţurile, ajutându-i să călătorească într-un cadru virtual subacvatic.
Copiii îşi vor putea alege şi personaliza un desen 2D, apoi îl vor scana şi, cu ajutorul tehnologiei, acesta va prinde viaţă pe un perete al laboratorului, graniţa dintre lumea fizică şi cea digitală transformând vizita la muzeu într-o experienţă captivantă, modernă şi educativă.
„Propunem un joc fără limită de vârstă, la fel de atractiv atât pentru copii, cât şi pentru părinţii sau bunicii lor. E pasul firesc pe care îl facem după ce colecţia ‘Români de poveste’ a cucerit românii din toate colţurile lumii. Aşa cum i-am obişnuit pe iubitorii de poveşti, aducem tehnologia în viaţa de zi cu zi, căutând mereu metode cât mai interactive de a ne apropia de inimile lor. Ne propunem un proiect participativ în care lumea digitală va evolua sub ochii noştri, în funcţie de imaginile desenate de vizitatori”, transmite coordonatorul proiectului, Măriuca Mihăilescu.
Expoziţia se adresează familiilor cu copii pasionaţi de ştiinţele naturii şi îmbină mai multe tehnologii multimedia cu poveşti, experimente, jocuri senzoriale. Conţinutul este accesibilizat pentru persoanele cu deficienţă de auz şi este tradus inclusiv în limba engleză.
Prima fotografie subacvatică din lume îl surprinde chiar pe biologul Emil Racoviţă în costum de scafandru. De asemenea, Grigore Antipa a studiat Dunărea şi Marea Neagră toată viaţa şi i se datorează moştenirea de peste 2.000.000 de exponate ale muzeului din centrul Bucureştiului.