spot_imgspot_img

Premieră în România – primul pui de delfin viabil născut la Delfinariul Constanţa

spot_img

Primul pui de delfin viabil s-a născut la Delfinariul Constanţa, fiind o premieră în România, a anunţat, într-o conferinţă de presă, conducerea delfinariului.

„S-a născut în bazinul nostru primul pui de delfin viabil. Este o premieră în România cu un pui de delfin născut viabil în captivitate”, a declarat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Ioan Mihai Nache.

Acesta spune că deocamdată nu se ştie sexul puiului, mama fiind foarte protectoare, iar timp de 30 de zile va fi ţinut departe de persoane străine.

Puiul de delfin s-a născut pe 8 martie, angajaţii delfinariului având o surpriză când l-au văzut în bazin.

„Experimentul pus pe hârtie a fost salvarea delfinilor din Ucraina. În data de 8 martie am primit vestea că în bazin, alături de delfinii pe care îi ştiam, există cineva mic care încearcă să înoate cu mămica lui. I-am spus deocamdată baby, puiul acum învaţă să înoate corect, învaţă să mănânce, învaţă să se ferească de ceilalţi”, a spus Angelica Curlişcă, şef secţie Delfinariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Ea a adăugat că din Ucraina au fost salvate trei femele şi un mascul. Puiul este născut de către o femelă a delfinariului, Chen Chen, iar tatăl este un mascul adus din Ucraina.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.