spot_imgspot_img

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic cere sprijinul Chinei în faţa presiunilor „din diferite părţi”

spot_img

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic i-a cerut miercuri omologului său chinez Xi Jinping sprijinul Beijingului în faţa presiunilor externe cu care se confruntă Belgradul ca urmare a faptului că urmează o politică autonomă, transmite agenţia EFE.

„Ca ţară mică, ne confruntăm cu presiuni venite din diferite părţi din cauza politicii autonome pe care o ducem, apelăm la dumneavoastră, stimate preşedinte Xi, şi la colaboratorii dumneavoastră, pentru a vă solicita sprijinul”, a spus Aleksandar Vucic după ce l-a primit pe Xi Jinping într-o vizită de stat în capitala sârbă.

Vucic nu a precizat la ce presiuni se referă şi nici care sunt ţările ce le exercită asupra Serbiei, dar a denunţat de mai multe ori în trecut presiunile occidentale menite să determine Serbia să se alăture sancţiunilor împotriva Rusiei după invazia în Ucraina.

Serbia, care aspiră să adere la UE, a condamnat încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, dar a refuzat până în prezent să aplice sancţiuni contra Rusiei, ţară cu care menţine legături tradiţionale de prietenie.

Însoţit de o delegaţie de aproximativ 400 de persoane, preşedintele chinez a început miercuri o vizită de două zile în Serbia, pentru a consolida relaţiile politice şi economice cu această ţară care este primul partener comercial al Chinei în Europa Centrală şi de Est.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.