spot_imgspot_img

Primăria Constanța cere demiterea conducerii DJST și preluarea stadioanelor „Mihail Naca” și „Badea Cârțan”

spot_img

Final de an tensionat în sportul constănțean. Un conflict ce mocnea de ceva timp a ieșit la suprafață în aceste ultime zile ale lui 2023, de o parte și de alta a baricadei aflându-se două instituții… de stat, două autorități, una locală – Primăria Constanța și una reprezentantă a unui minister/agenții în teritoriu – DJST Constanța.
Conflictul a ajuns la cote maxime, iar picătura care a umplut paharul nemulțumirii a constituit-o faptul că echipa feminină de baschet CSM Constanța, grupare finanțată de Primăria Constanța, nu a putut disputa derby-ul de campionat cu Sepsi SIC Sf. Gheorghe, campioana României, programat la Sala Sporturilor, locație administrată de DJST Constanța. Motivul? În ziua marelui meci, sala a găzduit concertul unui… manelist, astfel încât derby-ul a trebuit să fie amânat.
„Direcția Județeană pentru Sport și Tineret nu mai reprezintă de mult interesele sportului, și nicidecum ale tineretului!
Am reușit într-un timp foarte scurt să construim din foarte puțin, un club sportiv municipal de care putem fi mândri, cu peste 1000 de campioni legitimați. Sunt campioni pentru fiecare minut petrecut la antrenamente și nu în baruri/săli de joc etc.
Sportul înseamnă competiție, iar noi ne luptăm să oferim toate condițiile pentru a se face performanță, dar nu cred ca este în regulă să ne luptăm și cu instituțiile care ar fi trebuit să ne sprijine (DJST). Nu este scopul meu să arunc invective, sunt un om al dialogului și mereu am fost de părere că indiferent de situație, atunci când este pus în balanță interesul public, există întotdeauna soluții. De această dată însă, după nenumăratele discuții ce s-au lovit de ziduri, am lăsat dialogul și am trecut la acțiune”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.
Acesta a trecut la pasul următor și, într-o adresă transmisă către președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a solicitat preluarea în vederea reabilitării bazei sportive Badea Cârțan, pentru a fi redată sporului constănțean, dar și demiterea conducerii Direcției Județene pentru Sport și Tineret.
„Baza sportivă este actualmente în administrarea DJST și se află într-o stare deplorabilă, insalubră, devenind un adevărat focar de infecție. Avem sportivi extraordinari care nu au unde să se antreneze și o bază sportivă cu un potențial imens care nu este valorificat, totul sub ”managementul” Direcției Județene pentru Sport și Tineret!
Sportul are puterea de a salva generațiile. Depinde de noi să aibă și mijloacele!”, a precizat Ionuț Rusu.
În adresa respectivă, reprezentanții Primăriei Constanța solicită și preluarea stadionului de rugby „Mihail Naca” din strada Primăverii, bază sportivă aflată în administrarea ANS, dar dată în folosință unui club privat care desfășoară doar activitate de copii.
Mai mult, viceprimarul Rusu acuză DJST că, la Hotelul Sport, aflat în administrare, prioritară ar fi cazarea turiștilor, în detrimentul sportivilor, iar la Sala Sporturilor sunt găzduite concerte și alte evenimente care nu au legătură cu fenomenul sportiv.
Rămâne de văzut cum se va încheia acest scandal și care va fi reacția Elisabetei Lipă. Dincolo de demiterea unui director, un lucru este cert: procesul descentralizării trebuie accelerat. Ultimii 30 de ani au arătat că statul, în actuala formulă, nu poate întreține – ce să mai vorbim despre dezvoltare – bazele sportive. O decizie trebuie luată cât mai repede, iar noii administratori să treacă la treabă!

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.