spot_imgspot_img

Primăriile din Delta Dunării trebuie să-i identifice pe proprietarii cailor sălbăticiţi

spot_img

Primăriile comunelor din Delta Dunării au obligaţia de a-i identifica pe proprietarii cailor lăsaţi liberi în rezervaţie, se arată în Planul de acţiune pentru reducerea numărului cailor sălbăticiţi din Deltă realizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea.

Planul a fost întocmit în urma discuţiilor purtate cu toţi reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu şi a fost prezentat, joi, 9 februarie, în timpul unei conferinţe de presă la care a participat şi vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Dănuţ Păle.

„Am venit în urma sesizărilor primite de la organizaţiile neguvernamentale. După ce vom stabili care sunt proprietarii, trecem la identificarea cailor, la înscrierea lor în registrele agricole şi, în funcţie de situaţie, aceste animale pot fi valorificate economic”, a declarat reprezentantul ANSVSA.

 

La rândul său, prefectul Alexandru Munteanu a menţionat că planul a fost semnat de Direcţia Sanitar-Veterinară, Administraţia Deltei, Oficiul Judeţean de Zootehnie şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi are termen de punere în practică nelimitat.

„De săptămâna viitoare, vom intra în acest plan. Acest plan e cu termen permanent. Trebuie ţinut în fiecare zi, fiecare lună şi fiecare an”, a precizat prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Munteanu.

Potrivit planului, primăriile au obligaţia de a-i identifica pe proprietarii animalelor care păşunează pe raza unităţilor administrativ-teritoriale din Delta Dunării şi să-i informeze cu privire la obligaţiile ce le revin, aceştia urmând să fie sprijiniţi de autorităţile în domeniu pentru identificarea şi înregistrarea animalelor în bazele de date de la nivel naţional, respectiv vaccinarea lor şi stabilirea destinaţiei lor.

Planul include obligaţia Administraţiei Deltei ca până în septembrie 2023 să atragă fonduri europene pentru realizarea unor proiecte de împrejmuire a pădurilor Letea şi Caraorman, precum şi cea a Consiliului Judeţean de a construi un adăpost pentru animalele fără stăpân.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

175 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu

Astăzi, se împlinesc 175 de ani de la nașterea...

Turul României 2025 la ciclism va avea loc în septembrie, cu startul de la Craiova

Ediția din acest an a Turului ciclist al României...

Trei muzee din Focşani, redeschise publicului după ce au fost renovate şi modernizate

Trei muzee au fost redeschise publicului la finele anului...
spot_img

175 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu

Astăzi, se împlinesc 175 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu, o personalitate atât de marcantă pentru noi, ca patrie, încât...

Turul României 2025 la ciclism va avea loc în septembrie, cu startul de la Craiova

Ediția din acest an a Turului ciclist al României va avea loc în luna septembrie, au anunțat organizatorii. ''Turul României 2025 începe în 10 septembrie,...

Trei muzee din Focşani, redeschise publicului după ce au fost renovate şi modernizate

Trei muzee au fost redeschise publicului la finele anului 2024, după ce clădirile care le adăpostesc au trecut prin ample procese de reabilitare și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.