spot_imgspot_img

Protecţia Consumatorilor a oprit temporar de la funcţionare două parcuri de distracţii din Vama Veche

spot_img

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit temporar de la funcţionare două parcuri de distracţii din Vama Veche, în urma controlului desfăşurat pentru monitorizarea pieţei în zona de vacanţă de pe litoralul Mării Negre.

„ANPC a desfăşurat, în cadrul Comandamentului Litoral 2024 – structură special creată de instituţie pentru monitorizarea pieţei în zona de vacanţă de pe malul Mării Negre – împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial ISCIR şi ai Primăriei comunei Limanu, judeţul Constanţa, o serie de acţiuni de control care au vizat locaţii de agrement din zona localităţii. Au fost sancţionaţi doi operatori economici, Popescu Business Family SRL şi Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcţionarea parcurilor de distracţii”, informează ANPC într-un comunicat transmis duminică.

Astfel, cei doi operatori au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei, interzicerea utilizării aparatelor până la remedierea deficienţelor şi oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate.

Potrivit sursei citate, abaterile identificate de la legislaţia în vigoare au vizat: lipsa autorizării pentru echipamentele de agrement, folosirea unor echipamente de agrement fără revizii ISCIR (pentru funcţionare şi siguranţă), fapt care pune în pericol sănătatea sau viaţa utilizatorilor, folosirea unor echipamente de agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă, pentru trambuline şi cu rugină pe elemente de siguranţă, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranţa consumatorilor.

De asemenea, alte abateri constatate în urma controlului de comisarii ANPC au fost legate de folosirea unor echipamente de agrement care au suferit modificări neautorizate, lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, a modului corect de folosire şi a avertizărilor cu privire la potenţialele pericole în timpul utilizării aparatelor şi lipsa împământării în cazul unor echipamente electrice, acest lucru putând pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorilor.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.