spot_imgspot_img

Război Hamas-Israel: Continuă pregătirile pentru o ofensivă israeliană în nordul Fâşiei Gaza

spot_img

Israelul îşi continuă, duminică, 15 octombrie, pregătirile pentru o ofensivă în nordul Fâşiei Gaza, după ce sâmbătă a acordat locuitorilor un timp suplimentar pentru a evacua zona, la o săptămână după ce Hamas a lansat un atac fără precedent pe teritoriul său.

Statele Unite vor trimite al doilea portavion în estul Mării Mediterane pentru a descuraja acţiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort de extindere a acestui război în urma atacului Hamas, a anunţat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Preşedintele american, Joe Biden, a vorbit sâmbătă la telefon cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, cărora le-a transmis că Statele Unite sunt preocupate de protecţia civililor.

Joe Biden a discutat la telefon cu Mahmoud Abbas pentru prima dată de la atacul sângeros al Hamas contra Israelului din 7 octombrie.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a convocat pentru marţi un summit prin videoconferinţă al liderilor celor 27 de ţări ale Uniunii Europene. Aceştia urmează să definească poziţia comună a Consiliului şi să stabilească o linie de conduită clară şi unificată care să reflecte complexitatea situaţiei actuale.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat,...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o...
spot_img

Athenaeum Summer Festival: Muzică clasică, jazz, muzică de film şi muzică veche, între 20 şi 29 iunie, la Ateneu

Cea de-a III-a ediţie a Athenaeum Summer Festival, un eveniment care include în program lucrări celebre de muzică clasică, jazz, muzică din filme, muzică...

Marcel Ciolacu: „Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment”

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la...

Salina Praid se redeschide, la o lună după ce şi-a sistat activitatea din cauza infiltraţiilor

Salina Praid se redeschide sâmbătă, 15 iunie, la o lună după ce şi-a sistat activitatea de producţie şi de vizitare, din cauza infiltraţiilor şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.