spot_imgspot_img

Reparaţiile pe partea bulgară a Podului Prieteniei încep din 10 iulie. Lucrările vor dura doi ani!

spot_img

Lucrările pe partea bulgară a Podului Prieteniei (Giurgiu – Ruse) încep pe data de 10 iulie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conform CNAIR, anunţul a fost făcut de Agenţia de Infrastructură Rutieră a Bulgariei (RIA), care precizează că lucrările vor dura doi ani.

Lucrările se vor desfăşura în timpul zilei, timp de 10-12 ore, în funcţie de specificul lor, şi nu va exista o oprire totală a circulaţiei, informează drumarii bulgari. Procesul de lucru va fi organizat şi desfăşurat astfel încât vehiculele să treacă în mod eşalonat în două sensuri pe banda pe care nu se lucrează.

Lucrările sunt planificate în şase etape. În primele două se va efectua reparaţia majoră a structurii facilităţii de pe teritoriul bulgar. O porţiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări. Iniţial, va fi restricţionată circulaţia pe banda de intrare în Bulgaria, iar apoi pe banda de ieşire în direcţia România. Timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie pe această secţiune este de aproximativ patru luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi.

Pentru o mai bună organizare a traficului, se vor monta semafoare adaptive. Acestea vor putea fi relocate şi pot fi amplasate în partea relevantă a podului în curs de reparaţie.

„Ecartamentul şi înălţimea unităţii nu permit operaţiuni sigure pe timp de noapte, iar protejarea vieţii şi a sănătăţii navetiştilor şi lucrătorilor din construcţii de pe şantier este esenţială. Dacă executarea unor activităţi se poate desfăşura în siguranţă când este întuneric, acest lucru se va realiza”, precizează RIA.

Tronsonul de pe teritoriul bulgar al Podului Prieteniei, care face parte din drumul I-2, are o lungime totală de 1,057 kilometri. De la punerea sa în funcţiune, acum 70 de ani, în 1954, nu s-au efectuat reparaţii majore. Consolidarea rosturilor s-a făcut în urmă cu mai bine de 22 de ani, iar hidroizolaţia şi pavajul asfaltic au fost înlocuite în 2011.

Proiectul tehnic pentru renovarea instalaţiei prevede înlocuirea completă a straturilor de asfalt, montarea de panouri, hidroizolaţii, sisteme noi de reţinere şi marcaje etc.

Antreprenorul reparaţiei principale a Podului Dunării este Danube Bridge Public Limited Liability Company. Valoarea contractului său este de 44,877 leva, inclusiv TVA. Durata contractului pentru lucrări este de 730 de zile.

Supravegherea lucrărilor va fi efectuată de „Podul Dunării – PII-Strol”, contract ce se ridică la 848.400 leva, inclusiv TVA.

„Agenţia de Infrastructură Rutieră (RIA) îşi cere scuze şoferilor şi cetăţenilor oraşului Ruse, pe al cărui teritoriu are loc traficul de tranzit pentru Podul Prieteniei, pentru deranjul creat. Lucrările de construcţie şi schimbarea organizării traficului vor crea neplăceri atât cetăţenilor, cât şi şoferilor, însă lucrările sunt necesare pentru a asigura deplasarea în siguranţă pe podul dintre Ruse şi Giurgiu în următorii ani. Pentru îmbunătăţirea siguranţei, RIA lucrează în permanentă coordonare şi strânsă cooperare cu Poliţia de Frontieră, Agenţia Vămilor, Agenţia de Administrare Auto, Municipiul Ruse şi Administraţia Regională Ruse. Apelul către şoferii şi locuitorii din Ruse este să dea dovadă de înţelegere şi răbdare, să conducă atent, cu o viteză rezonabilă, să respecte cu stricteţe semnalele de circulaţie şi să nu întreprindă depăşiri riscante, care ar putea pune în pericol siguranţa şi viaţa tuturor călătorilor”, se arată în anunţul RIA.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.