spot_imgspot_img

Reţele Electrice Dobrogea: Clienţi din aproape 80 de localităţi nu aveau curent electric duminică la prânz

spot_img

Aproximativ 40.000 de clienţi ai companiei Reţele Electrice Dobrogea nu erau alimentaţi cu energie electrică, duminică, 19 noiembrie, la ora 12:00, specialiştii lucrând pentru a relua alimentarea pe circa 90 de linii de medie tensiune, care alimentează aproape 80 de localităţi.

Incidentele în reţea au fost provocate de condiţiile meteo severe – Cod portocaliu şi roşu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h.

„Până la ora 12, alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru circa 60.000 de clienţi din zonele afectate, iar eforturile se concentrează pentru restabilirea funcţionării reţelelor care deservesc alţi circa 40.000 de clienţi, cei mai mulţi fiind în judeţele Constanţa şi Tulcea. Specialiştii lucrează pentru a relua alimentarea pe circa 90 de linii de medie tensiune, care alimentează clienţi din aproape 80 de localităţi”, se arată într-un comunicat al companiei.

În cazurile unde echipele constată că remedierea defectelor este de durată, alimentarea clienţilor va fi făcută, temporar, cu ajutorul grupurilor generatoare montate pe camion. Echipe suplimentare de intervenţie şi echipamente, inclusiv grupuri electrogene, au fost aduse duminică dimineaţa de la regiunea Muntenia.

„Reţele Electrice Dobrogea este în contact cu autorităţile centrale şi locale pentru a putea identifica şi repara cât de repede posibil defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toţi clienţii afectaţi. Intervenţiile se concentrează în această fază pe incidentele din reţelele de medie tensiune şi vor continua cu deranjamentele individuale şi colective din reţelele de joasă tensiune”, subliniază sursa citată.

Jumătate de ţară s-a aflat sub Coduri portocalii şi galbene de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii pe parcursul zilei de sâmbătă.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.