Riscul de producere a unor avalanşe în Bucegi este unul însemnat, iar turiştii sunt rugaţi să nu se aventureze pe traseele turistice montane care fac legătura între staţiunile de pe Valea Prahovei şi Platoul Bucegi sau pe văile din Abruptul Prahovean.
Potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, în ultimele zile a mai nins în Bucegi, pe unele văi şi pante umbrite zăpada este acumulată în troiene mari, de 2-3 metri, iar în zona crestelor sunt cornişe şi plăci mai vechi de vânt acoperite de zăpadă proaspătă.
„În aceste condiţii, straturile instabile de zăpadă din partea superioară pot aluneca peste straturile vechi şi mai stabile, pe pantele înclinate, dar mai ales la supraîncărcări, riscul de declanşare al unor avalanşe medii şi mari fiind însemnat. În anumite cazuri izolate, unele avalanşe pornite de la altitudini mai mari de 1800 m pot coborî şi sub această altitudine. Rugăm turiştii să nu se aventureze pe traseele turistice montane care fac legătura între staţiunile de pe Valea Prahovei şi Platoul Bucegi sau pe văile din Abruptul Prahovean. Vă sfătuim să abordaţi doar traseele turistice montane de la baza muntelui sau să practicaţi sporturile de iarnă pe pârtiile din Sinaia şi Azuga”, arată sursa citată.