spot_img

România şi-a asigurat nouă medalii la Campionatele Europene de box pentru tineret

spot_img

Pugiliştii români şi-au asigurat nouă medalii, patru la masculin şi cinci la feminin, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Box.

România a reuşit să îşi asigure sâmbătă patru medalii la masculin, după cele cinci obţinute de fetele antrenate de Adrian Lăcătuş şi Constantin Gălbenuşe. Nouă medalii reprezintă o performanţă istorică pentru delegaţia României, care a avut 20 de sportivi din 23 în sferturile de finală.

Primul care a boxat în sferturi a fost Alberto Borlan, care a pierdut prin KO tehnic în repriza a treia în faţa armeanului Hovhanes Harutiunian, la cat, 48 kg.

A urmat însă Arun Nicu Tudoroiu (cat. 63,5 kg), care a reuşit să confirme calculele hârtiei şi să câştige în faţa germanului Mark Thomas. A fost a treia victorie obţinută de Tudoroiu la Erevan, la fel de clară ca primele (5-0). El va boxa în semifinale împotriva armeanului Artur Mkrcian.

Eduard Petrică Muşeţ a făcut un meci bun la cat. 75 kg, cu rusul Mohdan Mahauri, dar a pierdut la puncte.

Vâlceanul David Angelo Teodosescu (cat. 80 kg), vicecampion european de juniori în 2021, a început foarte tare şi după numai 2 minute cehul Lukas Czelenienko asculta numărătoarea arbitrului. Teodosescu a câştigat clar la puncte (5-0) şi semifinală îl va întâlni pe armeanul Agvan Aleksanian.

Brăileanul Dumitrel Badea (cat. 86 kg) a avut un adversar foarte incomod în spaniolul Ibanez Ruben. Dezavantajat de înălţime, Badea a fost nevoit să atace şi să îşi sufoce adversarul cu o ploaie de lovituri. Astfel a primit decizia cu 4-1 şi va lupta tot cu un armean în semifinale, Davit Simonian.

Cea mai clară victorie, una înainte de limită, a fost oferită de Florin Ioniţă (cat. 92 kg). Cel mai titrat boxer din lotul de băieţi, medaliat cu argint anul trecut la Europenele de tineret şi cu bronz la Mondialele de tineret, a câştigat prin KO tehnic în repriza a doua în faţa polonezului Olaf Kazimierz Pera. Ioniţă îl va înfrunta în semifinale, pe 1 mai, pe armeanul Işhan Hovsepian.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.