spot_imgspot_img

Rugby: Florin Surugiu şi Andrei Gorcioaia se retrag din echipa naţională după meciul cu Tonga

spot_img

Jucătorii Florin Surugiu şi Andrei Gorcioaia se vor retrage din echipa naţională de rugby a României după partida cu Tonga, ultima pe care o vor susţine la Cupa Mondială din Franţa, a anunţat, joi, Federaţia Română de Rugby.

Cu 104 selecţii, participant la trei ediţii ale Cupei Mondiale, Florin Surugiu spune că va fi un moment emoţionant pentru el, dar totodată va avea o ambiţie foarte mare de a obţine singura victorie de la competiţia din Franţa.

„O să fie selecţia cu numărul 105, am anunţat în sânul echipei, o să fie ultima mea selecţie ca ‘stejar’, sunt foarte emoţionat, se mai scrie o pagină cu numele meu şi apoi voi pune ghetele în cui. Am foarte mari emoţii, va fi foarte greu, este un meci important pentru mine, pentru echipa României, este ultimul meci al nostru la Cupa Mondială, ultimul meci în care toată lumea îşi pune gândul să venim cu o victorie acasă, o să fie un moment foarte greu pentru mine, dar în acelaşi timp cu ambiţie foarte mare”, a declarat Surugiu.

Şi Andrei Gorcioaia (cunoscut şi ca Andre Gorin, n. red.) îşi va încheia cariera la echipa naţională, în meciul de duminică. Debutant pentru România într-un meci cu Germania din Cupa Europeană a Naţiunilor, în 2009, acesta a adunat 45 de selecţii pentru România. El vorbeşte despre ce a însemnat echipa naţională şi mândria de a purta pe umeri tricolorul, fiind încrezător în generaţiile viitoare ale rugby-ului românesc.

„Este tot timpul un început şi trebuie să fie şi un sfârşit. Sunt mândru de tot ce am realizat cu echipa naţională a României, pentru că nu am realizat nimic singur, generaţiile cu care am fost şi generaţiile de acum, sunt mândru de ei, pentru că este vorba de echipă. Încă mai am un meci şi îmi doresc, ca de fiecare dată, să mor cu ei pe teren, chiar dacă o să ies ciufulit, dar vreau să ies cu capul sus, pentru că în rugby cel mai important este să poţi ţine pieptul sus. Copiilor care se apucă de rugby le-aş spune că aici vor învăţa ce înseamnă sacrificiul, vor avea prieteni şi vor avea o familie. Eu întotdeauna am avut o familie în rugby. Rugby trebuie să meargă mai departe, nu se va opri nici cu mine, nici cu alţi jucători de legendă”, a afirmat Gorcioaia.

Anunţul retragerii lui Surugiu şi Gorcioaia vine după ce un alt veteran, Mihai Macovei, neselecţionat pentru CM 2023, a anunţat în reţelele de socializare că renunţă la echipa naţională.

”Atunci când respectul dispare, nu trebuie să forţezi lucrurile! După 17 ani de echipa naţională a venit momentul să pun ghetele în cui! Mulţumesc familiei care a fost tot timpul lângă mine şi suporterilor echipei naţionale! Mulţumesc lui Romeo Gontineac, Marius Tincu, Lynn Howells şi Andy Robinson pentru încrederea acordată pe parcursul anilor”, a transmis Macovei.

Naţionala de rugby a României va disputa duminică, 8 octombrie, ultimul meci la Cupa Mondială de Rugby din Franţa. ”Stejarii” vor întâlni Tonga, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, de la ora 18:45.

În primele trei partide, România a pierdut la scoruri-fluviu, 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, 0-76 cu Africa de Sud, campioana mondială en titre, şi 0-84 cu Scoţia.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.