spot_imgspot_img

Şansă la viaţă pentru 400 de persoane! Peste 140 de zboruri medicale organizate de Asociaţia Blondie

spot_img

Peste 400 de persoane cu afecţiuni grave, în marea lor majoritate copii, au primit în ultimii trei ani şansa de a trăi datorită Asociaţiei Blondie, care a organizat şi susţinut 144 de zboruri medicale în regim de ambulanţă aeriană.

„Transportăm cele mai grave cazuri medicale – boli rare, boli genetice, afecţiuni oncologice, renale, pulmonare, neurologice, malformaţii cardiace complexe. Nu am refuzat niciun caz care a ajuns la noi”, a declarat fondatoarea Asociaţiei Blondie, Adelina Toncean, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Un zbor medical costă între 20.000-30.000 euro, dar poate ajunge şi la 50.000 euro.

„Blondie a fost salvarea noastră în pandemie. Când toate liniile aeriene erau închise, noi am făcut transporturi cu Blondie. Altfel, nu s-au mai putut face. La început părea că a fost ceva intermitent, o întâmplare, dar apoi, când am văzut că s-au împlinit o sută de zboruri, 144 chiar, şi când am numărat câţi copii au fost transportaţi, mi-am dat seama ce lucru extraordinar face Blondie. De fapt, Blondie a fost salvarea acestor copii! Sunt puţini care înţeleg lucrul ăsta!”, spune dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul „Marie Curie”.

Ambulanţa aeriană preia bolnavi în stare critică şi îi transportă de urgenţă către spitalul pregătit să îi primească, chiar dacă acesta este la o distanţă mare.

Aeronava este dotată cu toate echipamentele medicale necesare fiecărei afecţiuni, are la bord o echipă de medici şi asistente specializaţi să acorde îngrijire de urgenţă în aer.

„Am ajuns în 16 ţări, la 29 de clinici. Am transportat 1.000 de copii orfani din Ucraina. Am plătit peste 3.500.000 euro pentru aceste zboruri din ultimii 3 ani”, transmite asociaţia.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.