spot_imgspot_img

Şase echipaje româneşti, calificate direct în finalele pentru medalii la Europenele de canotaj

spot_img

România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi.

La dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au câştigat seria a doua (07:05.52), cu un avans de circa opt secunde şi vor evolua în Finala A.

În proba feminină de patru rame, echipajul alcătuit din Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş s-a clasat pe locul secund în cursa preliminară (06:32.91), la peste patru secunde de Marea Britanie.

La patru rame masculin, Andrei Mândrilă, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Ciprian Tudosă au încheiat pe locul secund seria a doua (05:55.17), la mai puţin de o secundă de Italia, urmând să evolueze în Finala A.

La dublu vâsle feminin, categorie uşoară, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc vor evolua în Finala A după au câştigat prima serie (06:53.73) cu un avans de nouă secunde faţă de Italia.

În proba masculină de 8+1, România (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) a ocupat locul secund în cursa preliminară (05:30.08), la mai puţin de două secunde de Marea Britanie.

La feminin, România (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu) a încheiat pe prima poziţie cursa preliminară (06:01.17), cu un avans de circa o jumătate de secunde faţă de Marea Britanie.

Alte trei echipaje vor evolua în semifinale. La dublu rame masculin, Florin Arteni şi Florin Lehaci au câştigat seria a doua (06:26.56), cu un avans de opt secunde faţă de Croaţia. În proba masculină de dublu vâsle, Andrei Cornea şi Marian Enache au încheiat pe locul secund seria a doua (06:11.52), la 30/100 de Germania. La schiff simplu masculin, Mihai Chiruţă a fost al doilea în seria a doua (06:59.49), la circa patru secunde de grecul Stefanos Ntouskos.

Patru bărci vor lua startul în recalificări. Campioanele olimpice la dublu vâsle feminin, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, au pierdut prima cursă după multă vreme, terminând pe locul secund în seria a doua (06:52.93), la mai bine de o secundă de Norvegia (06:51.81). La schiff simplu feminin, Andrada Moroşanu a fost a treia în prima serie (07:34.38), la aproape două secunde de locul al doilea, care s-a calificat direct în Finala A. La patru rame feminin, România (Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroşan) a ocupat locul al patrulea (06:28.18), la mai bine de zece secunde de Ucraina, ocupanta primei poziţii. La masculin, România (Cristian Nicoară, Bogdan Băitoc, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu) a fost de asemenea a patra în serie a doua (05:43.55), la aproape cinci secunde de locul al doilea, ocupat de Italia, care s-a calificat în Finala A.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.