Municipiul Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic Zonal Palazu Mare“. Zona studiată are o suprafață de cca. 402 ha și este delimitată de Bd. Tomis, Lacul Siutghiol, incinta RAJA și limita UAT Ovidiu.
„În contextul demersului de informare și consultare a publicului pentru elaborarea documentației „Actualizare PUZ Palazu Mare“ municipiul Constanța, anunțăm prima întâlnire de lucru pentru duminică, 11 iunie 2023, orele 13:00 – Școala Gimnazială nr.14, Str. Dumbrăveni, Constanța, pentru a discuta problemele și nevoile cetățenilor cu privire la zona de studiu PUZ.
Scopul primei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, cât și eventualele propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente. Această primă întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestei prime întâlniri, se vor organiza în lunile ce urmează focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați. Totodată, propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public în 2024, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.
Publicul este invitat să se înscrie liber la eveniment accesând următorului link: https://forms.gle/28QbMQEh2kAcThfY6. În vederea participării la întâlnirea de lucru este necesară prezența fizică.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail simina.staiculescu@primaria-constanta.ro – din partea Primăriei Municipiului Constanța, respectiv la office@agorapolis.ro – din partea elaboratorului Planului Urbanistic Zonal.
Scop PUZ
– analiza situației existente a teritoriului administrativ;
– identificarea disfuncțiilor existente la nivel local și regional;
– stabilirea direcțiilor de dezvoltare a structurii urbane existente pe termen mediu- 6 ani;
– dezvoltarea durabilă și sustenabilă a localității prin intervenții în teritoriu la nivel zonal;
– stabilirea direcțiilor, priorităților și reglementărilor de amenajare a teritoriului și dezvoltare urbanistică a localității;
– utilizarea rațională și echilibrată a terenurilor necesare funcțiunilor urbanistice;
– creșterea calității vieții în mediul urban;
– fundamentarea realizării unor investiții de utilitate publică;
– asigurarea suportului de reglementare privind eliberarea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire;
– corelarea intereselor colective cu cele individuale privind ocuparea și utilizarea spațiului urban.