spot_imgspot_img

Seism în Turcia: Semiluna Roşie, criticată pentru că a vândut, nu a donat, corturi pentru supravieţuitori

spot_img

Organizaţia de ajutor umanitar Semiluna Roşie Turcă a fost aspru criticată de opoziţie şi mass-media turce pentru că a vândut şi nu a donat corturi pentru supravieţuitorii seismului din 6 februarie care a devastat sud-estul Turciei, informează agenţia AFP.

Potrivit cotidianului Cumhuriyet, care a dezvăluit această afacere, Semiluna Roşie Turcă a vândut 2.050 de corturi destinate supravieţuitorilor ONG-ului de caritate Ahbap contra sumei de 46 de milioane de lire turceşti (2,4 milioane de dolari).

Aceste corturi au fost duse şi instalate în regiunile lovite de seism, a transmis acest ONG pe Twitter.

Preşedintele Semilunii Roşii Turce, Kerem Kinik, a confirmat că Kizilay Cadir, o filială a organizaţiei sale însărcinată cu producţia de corturi, a furnizat ONG-ului Ahbap adăposturi la preţuri de producţie. „Cooperarea Semilunii Roşii cu Ahbap este una morală, rezonabilă şi etică”, a afirmat Kinik.

Însă declaraţiile sale nu au încetat să stârnească revoltă în media şi pe reţelele sociale.

„Cea mai mare organizaţie de caritate a Turciei, Semiluna Roşie, a vândut corturi în loc să le distribuie gratuit celor care au nevoie de ele, în condiţiile în care oamenii implorau să aibă unul la trei zile după seism. Este scandalos”, denunţă jurnalistul Murat Agirel de la cotidianul Cumhuriyet, aflat la originea dezvăluirilor asupra vânzării.

Guvernul turc a fost acuzat de asemenea că nu a distribuit suficiente corturi, ajutoare umanitare şi nu a desfăşurat echipe de salvare în număr suficient în mai multe localităţi în timpul zilelor ce au urmat seismului.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.