spot_img

Spectacol de excepţie! „Memoria Apei” revine pe scena Teatrului de Stat Constanţa

spot_img

„Memoria Apei” revine, după doi ani de absență, în repertoriul activ al Teatrului de Stat Constanța (TSC), iar regia și decorul au fost adaptate acum pentru Sala STUDIO.

O tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a pierderii mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Relațiile dintre cele trei surori se află într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.

Sâmbătă, 16 decembrie și duminică, 17 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A publicul constănțean este invitat la spectacolul „Memoria Apei”, de Shelagh Stephenson, regia artistică, traducerea și adaptarea, Vladimir Anton. Este un spectacol despre aparențe, despre dureri înăbușite care ies la suprafață, despre memoria imperfectă, dar și despre regăsire și despre iubirea de dincolo de cuvinte.

Dana Dumitrescu, Alina Manţu și Ecaterina Lupu joacă rolurile celor trei surori, respectiv Teresa, sora cea mare, obsedată de tratamentele naturiste, Mary, sora mijlocie, medic de succes și cea care are dialogurile cu mama (Vi, în interpretarea Laurei Iordan), chiar după aceasta nu mai este printre ei, și Catherine, ghinionista soră mai mică. Andu Axente și Liviu Manolache sunt Mike, amantul lui Mary, respectiv Frank, soțul stoic și sastisit al Teresei.

Scenografia este semnată de Maria Miu, asistată de Diana Sav, iar concepția lighting design-ului îi aparține lui Lucian Moga.

„Memoria Apei este o comedie de structură clasică, aș zice – pornind, în definitiv, de la cele „Trei surori” cehoviene. (…) Axa este iubirea sub semnul eșecului suportat la zi ori pe cale de a se naște. Surorile englezoaice fie trăiesc o dragoste în crepuscul (Teresa, cu obsesia ei homeopată și o a doua căsnicie deja alunecată în sastisire), fie una frustrantă prin parțialitatea prezenței partenerului (Mary), fie abia încheiată brusc și de la distanță (Catherine). (…) Morala ar fi bucuria clipei, unică modalitate de menținere fără termen limită a acesteia, fie și cine știe unde, sub numărul lui Avogadro (Tereza vă poate explica mai bine).” – Doru Mareș, revista Amfiteatru.

„Memoria apei” a fost montată pentru prima dată în 1997 la Hampstead Theatre din Londra, a cunoscut o versiune cinematografică, în anul 2002, cu titlul „Înainte să pleci”, cu Julie Walters în distribuţie, şi este cea dintâi dintre piesele autoarei Shelagh Stephenson.

Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.