spot_imgspot_img

Şpriţuri şi grătare la stadionul de rugby „Mihail Naca”. Iar echipa de seniori a Constanţei joacă la… Năvodari!

spot_img

Constanţa este unul dintre centrele de tradiţie ale rugby-ului românesc. De mare tradiţie! Iar când afirmăm acest lucru, avem în vedere cele şase titluri naţionale cucerite de Farul, în anii 1975, 1976, 1978, 1986, 1995 şi 1997, toate sub comanda antrenorului emerit Mihail Naca.

În semn de preţuire pentru regretatul tehnician, autorităţile locale au decis ca stadionul de rugby din strada Primăverii să-i poarte numele. O decizie salutară.

Dar, la ceea ce se petrece astăzi în spatele gardurilor, stai şi te întrebi dacă nu cumva numele lui Mihail Naca n-ar mai trebui asociat cu această arenă. De ce? Iată ce ne semnalează un cititor.

„Sunt pasionat de rugby, am prins vremurile de aur ale Farului, când nu numai că eram campioni naţionali, dar echipa naţională a României, care se bătea de la egal la egal cu marile forţe europene, se construia pe un nucleu constănţean.

Am asistat la decăderea Farului, la distrugerea unui club emblematic. N-a plătit nimeni pentru acest lucru, asta e justiţia din România.

S-au creat ulterior alte entităţi, unele n-au rezistat, altele abia au apărut. Văd însă că echipa de seniori a Constanţei joacă pe la Năvodari, alte echipe de juniori pe la Mangalia. Cum este posibil aşa ceva, de ce nu joacă pe stadionul din strada Primăverii? Mai mult, am auzit că acolo se organizează chiolhanuri, se fac grătare, se consumă băuturi alcoolice. Ce-i acolo, domnule, sat fără câini, nu mai sunt organe de control?”, ne-a sesizat cititorul, care pare a fi un bun cunoscător al fenomenului.

Bună întrebare! Chiar aşa, cum de CSM Constanţa, echipă din Liga Naţională de Rugby, îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Năvodari, iar juniorii, la Mangalia. Deplasări, autocare, carburant, cheltuieli.

Între timp, pe „Mihail Naca” se pregătesc copiii de la Tomitanii, club care are în folosinţă baza sportivă. N-au intrat sub „umbrela” CSM-ului, dar au la dispoziţie baza. Dacă în privinţa fenomenului sportiv apreciem activitatea copiilor, în ceea ce priveşte „viaţa extra-sportivă” sunt mari semne de întrebare. De fapt, se pare că, într-adevăr, la baza sportivă din strada Primăverii se trag chiolhanuri, şpriţuri, sfârâie grătarele. Imaginile circulă bine mersi pe reţelele de socializare, e o veselie generală!

Mai mult ca sigur, situaţia actuală nu va mai continua mult timp. L-am întrebat pe directorul CSM-ului Constanţa, Andrei Talpeş, cum de e posibil ca echipa de primă ligă să joace la Năvodari, iar pe Primăverii, doar copii, pentru al căror efort, repet, jos pălăria. Am aflat că se fac demersuri pentru ca baza sportivă să revină la administraţia locală, dată în folosinţă clubului municipal, iar procedurile de preluare sunt în stadiu avansat. În ceea ce-i priveşte pe copiii de la Tomitanii, mai mult ca sigur se vor găsi soluţii pentru ca aceştia să-şi continue activitatea.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.