spot_imgspot_img

Steagul tricolor a fluturat la Innsbruck! Andreea Grecu, din nou campioană a României la monobob

spot_img

Austria, pârtia Igls-Innsbruck, ninsoare ca-n poveşti. E forfotă mare, iar deasupra tuturor fâlfâie steagul… României! De ce? Pentru că, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 12 ani, celebra pârtie – pe care au coborât mari campion olimpici şi mondiali – a fost gazda Campionatelor Naţionale ale ţării noastre.

Iar de data de aceasta, s-au desfăşurat competiţii contând pentru două ediţii.

Aşadar, la Campionatele Naţionale de bob şi skeleton 2022, în proba feminină de monobob, sportiva constănţeană Andreea Grecu şi-a respectat statutul de favorită şi a cucerit medalia de aur. Cel mai bun pilot al României la ora actuală, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a fost urmată pe podium, în ordine, de Georgeta Popescu şi Maria Constantin.

Pe locul şapte s-a clasat tânăra Medeea Muşulete, de la ACSSI Mamaia.

Aşa cum era de aşteptat, Andreea nu le-a lăsat nicio şansă adversarelor nici la Naţionalele contând pentru anul 2023. Ea şi-a apărat cu succes titlul de campioană, însă configuraţia podiumului s-a modificat: Antonia Sârbu – locul doi, Georgeta Popescu – locul trei.

„A fost o concurenţă destul de mare la această ediţie a Campionatelor Naţionale, start cu multe tinere care încearcă să practice acest sport. Una peste alta, a ieşit bine, încheiem anul cu un nou titlu naţional”, a declarat, pentru TomisNord, profesorul Paul Neagu.

După încheierea Campionatelor Naţionale, pentru fetele profesorului Paul Neagu, urmează câteva zile de pauză. Ele vor sărbători trecerea în noul an în România, iar prima competiţie la care vor participa în 2024 va fi etapa de Cupă Mondială de la St. Moritz (Elveţia), programată în data de 8 ianuarie.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța,...
spot_img

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat

Aproape 8.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, cinci dintre aceştia fiind eliminaţi din cauza...

Cod galben de inundaţii în nouă bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea, până vineri dimineaţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până vineri dimineaţa în nouă...

JO de la Paris 2024: Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, vâslește pentru o medalie olimpică

Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu, de la CSM Constanța, face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.