spot_img

Steagul tricolor a fluturat la Innsbruck! Andreea Grecu, din nou campioană a României la monobob

spot_img

Austria, pârtia Igls-Innsbruck, ninsoare ca-n poveşti. E forfotă mare, iar deasupra tuturor fâlfâie steagul… României! De ce? Pentru că, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 12 ani, celebra pârtie – pe care au coborât mari campion olimpici şi mondiali – a fost gazda Campionatelor Naţionale ale ţării noastre.

Iar de data de aceasta, s-au desfăşurat competiţii contând pentru două ediţii.

Aşadar, la Campionatele Naţionale de bob şi skeleton 2022, în proba feminină de monobob, sportiva constănţeană Andreea Grecu şi-a respectat statutul de favorită şi a cucerit medalia de aur. Cel mai bun pilot al României la ora actuală, sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a fost urmată pe podium, în ordine, de Georgeta Popescu şi Maria Constantin.

Pe locul şapte s-a clasat tânăra Medeea Muşulete, de la ACSSI Mamaia.

Aşa cum era de aşteptat, Andreea nu le-a lăsat nicio şansă adversarelor nici la Naţionalele contând pentru anul 2023. Ea şi-a apărat cu succes titlul de campioană, însă configuraţia podiumului s-a modificat: Antonia Sârbu – locul doi, Georgeta Popescu – locul trei.

„A fost o concurenţă destul de mare la această ediţie a Campionatelor Naţionale, start cu multe tinere care încearcă să practice acest sport. Una peste alta, a ieşit bine, încheiem anul cu un nou titlu naţional”, a declarat, pentru TomisNord, profesorul Paul Neagu.

După încheierea Campionatelor Naţionale, pentru fetele profesorului Paul Neagu, urmează câteva zile de pauză. Ele vor sărbători trecerea în noul an în România, iar prima competiţie la care vor participa în 2024 va fi etapa de Cupă Mondială de la St. Moritz (Elveţia), programată în data de 8 ianuarie.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.