spot_imgspot_img

Team GB, surpriza din ultima cursă a etapei Grand Prix-ului României UIM XCAT World Championship Constanța 2023

spot_img

Cu nu mai puțin de patru ambarcațiuni ajunse la finish în timp regulamentar, echipa Team GB (Scott Williams & Martin Campbell) a fost mare câștigătoarea a etapei de la Constanța la finalul celor două zile, reușind să se impună după o cursă în care nu a forțat motoarele și a așteptat greșelile celorlalte echipe.

Pe locul 2 s-au clasat suedezii de la Swecat și pe locul al treilea a încheiat echipa din Kuwait, Q8 Oils, în premieră pe podium la Constanța, echipă care nu ajunsese pe podium nici în calificări. Favoriții Fazza au fost nevoiți să încheie ultima cursă înainte de finish, abandonând din cauza problemelor tehnice, la fel ca 222 Offshore și Al & Al Racing Team.

Au fost două zile totalizând patru curse oficiale, fiecare zi fiind deschisă de calificări înaintea curselor. Publicul a fost prezent în număr mare, în special zona padocurilor și a pontonului de la start / finish, în dreptul hotelului Scandinavia. Vremea a fost una care a ținut cu toată lumea, fără vânt, iar luciul apei a fost unul calm, fapt pentru care vitezele ambarcațiunilor au fost foarte mari.

În calendar urmează o etapă în Varna, Bulgaria, peste o săptămână, iar mai apoi sezonul se va încheia în perioada iernii, cu o cursă organizată în Emiratele Arabe Unite. Constanța a oferit și schimbarea liderului în clasamentul general, acolo unde Team GB (159 puncte) s-au instalat pe primul loc, la distanță de un singur punct față de Team Fazza (158), iar pe locul 3 s-au clasat HPI Racing Team (156).

UIM XCAT World Championship Romanian GP Constanța 2023 a fost un eveniment organizat de Primăria Constanța și CSM Constanța împreună cu XCAT World Championship și Federația Internațională de Yachting.

Parteneri locali: Celco, Catena, Domeniile Ovidiu, Radio Constanța, Stirom LTD, ENG Free, Solid House, Cannoleria, Curătenie Profi, Sophie Patisserie și Federația Română de Yachting.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.