spot_imgspot_img

Toamna aduce o nouă sesiune de ecologizare a plajelor din Constanţa: Mulţumesc! Plaja Ta

spot_img

În urma succesului înregistrat în anii precedenți, când sute de voluntari au curățat plajele din Constanța, inițiativa de ecologizare Mulțumesc! Plaja Ta revine toamna aceasta cu o nouă ediție, pe 28 octombrie. Organizatorii încurajează comunitatea locală și turiștii să se alăture efortului de curățare a plajelor la sfârșitul sezonului estival.

În 2022, 300 de voluntari s-au alăturat inițiativei de ecologizare a plajelor Modern, Neversea, Zoom Beach și Trei Papuci, reușind să colecteze aproximativ 3 tone de deșeuri precum pungi, capace, pahare și paie de plastic, dar și textile, mucuri de țigară și hârtie.

Anul acesta, constănțenii și cei aflați la mare sunt invitați pe 28 octombrie, la ora 10.00, să se alăture acțiunii de ecologizare a plajelor, organizată de City Park Mall, împreună cu Asociația Constanța ReStart, Asociația Act for Tomorrow și ZOOM Beach. Punctul de întâlnire va fi pe plaja Între Diguri, iar zonele care vor fi curățate sunt cele două golfuri dintre plaja Trei Papuci și plaja Modern.

Voluntarii sunt invitați să se înscrie la acțiunea de ecologizare în avans, cu un mesaj trimis la adresa de e-mail infodesk@city-park.ro, în baza căruia își pot ridica kit-ul de ecologizare din partea organizatorilor de la Info Desk din City Park Mall.

Potrivit raportului de monitorizare a deșeurilor de pe plajele litoralului românesc din 2023, realizat de ONG-ul Mare Nostrum, în topul celor mai murdare plaje se află cele din Municipiul Constanța, înregistrând un număr de 1.306 deșeuri, urmate de sectoarele din Saturn (1.095 deșeuri) și Năvodari (895 deșeuri).

Totodată, principalul deșeu identificat rămâne în continuare plasticul, ceea ce reprezintă aproximativ 78% din totalul deșeurilor înregistrate.  Pe sectoarele de plajă curățate au fost identificate o cantitate semnificativă de mucuri de țigară, pungi de plastic, textile, precum și capacele de la sticlele de băuturi.

Campania de ecologizare „Mulțumesc! Plaja Ta” continuă demersul de conștientizare a unui comportament responsabil față de mediu Tu ce vrei să simți pe plajă? inițiat în august 2020, când au fost colectate 9.500 de chiștocuri de țigară de pe plaja ZOOM Beach. Resturile de tutun colectate au fost transformate de artista Maria Teodorescu în opere de artă și scoase la licitație de City Park Mall. Sumele obținute fiind donate Asociației Constanța ReStart pentru o acțiune de plantare de arbori în Ovidius Park.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la...
spot_img
spot_img

Sindicalişti: Tema principală a protestului nostru o reprezintă fiscalitatea în România. Suportăm cele mai mari biruri!

Sindicaliştii care protestează, luni, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de taxarea ridicată pe muncă, vor pleca în marş, în jurul orei 12:00, către Ministerul Economiei,...

Soluții realiste în programul electoral al lui Claudiu-Iorga Palaz, candidat DREAPTA UNITĂ pentru CJC

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, a lansat programul electoral pe care îl propune pentru alegerile...

Să vină victoriile! Week-end plin de evenimente pentru sportivii de la CSM Constanţa

Este încă o săptămână plină pentru sportivii de la CSM Constanţa, angrenați în lupta pentru medalii în competițiile interne și internaționale! Baschet seniori Baschetbaliștii de la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.