spot_img

Tradiţiile, puntea de legătură între generaţii. Reprezentanţi din 16 ţări – la Sâmbra Oilor

spot_img

Reprezentanţi din 16 ţări care fac parte din Uniunea Mondială de Folclor au participat, duminică, 7 mai, alături de oficialităţi şi mii de oşeni, la cea de-a 65-a ediţie a tradiţionalei sărbători Sâmbra Oilor, care a avut loc pe dealul de la Huta Certeze, judeţul Satu Mare.

Deschiderea oficială a fost făcută de către oficialităţile locale, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, care i-a felicitat pe oşeni că îşi duc mai departe tradiţia.

„Sunt la a şaptea ediţie la care particip aici, din cele 65. Un eveniment emblematic pentru Satu Mare, pentru această parte frumoasă a ţării noastre. Tradiţiile autentice, obiceiurile, portul nostru popular, graiul nostru, toate acestea fac parte din identitatea noastră naţională. Nu avem voie ca acestea să le uităm.

În aceste momente complicate pentru România şi pentru întreaga lume, când am traversat o perioadă dificilă cu o criză pandemică, cu o criză de securitate, cu acest război absurd la graniţele României, cu aceste crize suprapuse şi cu tumultul cotidian avem poate câteodată impresia că ne uităm tradiţiile, că pierdem tradiţiile, că ne gândim la nevoile zilei de astăzi. Nu este voie să ne uităm tradiţiile, acestea sunt puntea între generaţii şi cred că astăzi, mai mult decât oricând, ce spunea marele Liviu Rebreanu este de mare actualitate, şi anume tradiţia autentică este singura merinde a sufletului”, a spus Lucian Bode.

Sâmbra Oilor este evenimentul care marchează măsurişul laptelui oilor înainte de urcarea la munte. Autorităţile organizează şi un spectacol folcloric cu formaţii din Ţara Oaşului şi zona Maramureşului, participând mii de persoane din întreaga zonă.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa...
spot_img

Fostele închisori comuniste ar putea fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a avut o discuţie aplicată privind iniţierea demersurilor oficiale pentru înscrierea fostelor închisori comuniste - Sighet, Piteşti,...

Şahiştii de la CSM Constanţa, rezultate excelente la Campionatul Judeţean

Șahiștii de la CSM Constanţa au avut o participare de excepție la Campionatul Județean. Competiția desfășurată în perioada 17-18 februarie, la Năvodari, a reunit...

Va suna ceasul, cât de curând, în cazul centrelor educaţionale. Modificări iminente de legislaţie

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.