spot_imgspot_img

Tradiţional şi modernism! Bustul lui Avram Iancu, dezvelit în Aeroportul Internaţional Cluj

spot_img

Un bust al lui Avram Iancu a fost dezvelit, marţi, 23 mai, în Aeroportul Internaţional Cluj, care poartă numele revoluţionarului transilvănean.

„Suntem mândri că Aeroportul Internaţional Cluj se numeşte Avram Iancu, iar pentru două luni vom prezenta şi steagul de luptă al lui Avram Iancu.

Aeroportul Cluj a avut o dezvoltare importantă. Dacă în decembrie 2010 am reuşit să realizăm primul milion de pasageri, anul acesta, în decembrie, vom avea 3 milioane de pasageri”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.

Prefectul Irina Munteanu a spus că „aşa cum aeroportului i se spune poarta de intrare în Transilvania, aşa şi momentul de astăzi este un pod de trecere între vechi, tradiţional, şi nou, modernism, între istorie şi prezent”.

Primarul Emil Boc a anunţat că Primăria Cluj-Napoca pregăteşte un centru memorial al lui Avram Iancu pe strada din Cluj-Napoca care îi poartă numele şi unde acesta a stat în perioada studenţiei.

Bustul lui Avram Iancu a fost realizat de sculptorul Ioan Bolocan din Chişinău şi a fost amplasat în zona de legătură dintre cele două terminale ale Aeroportului „Avram Iancu” Cluj.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.