spot_imgspot_img

Tragedie în fotbalul românesc. Fostul jucător Decu Crângaşu s-a stins la vârsta de 72 de ani

spot_img

Fostul fotbalist Decu Crângaşu, component al echipei Petrolul Ploieşti în perioada anilor 70-80, a încetat din viaţă, la vârsta de 72 de ani, a anunţat clubul prahovean pe site-ul său oficial.

Fost internaţional de juniori şi tineret, antrenor, observator la nivelul Federaţiei Române de Fotbal, Crângaşu a fost şi membru fondator al ACS Petrolul 52, fiind, astfel, unul dintre cei care au contribuit din plin la renaşterea clubului, în 2016.

Născut pe 5 mai 1951, Decu Crângaşu a început să practice fotbalul la Petrolul Ploieşti, unde a parcurs, practic, toate etapele, de la copii şi juniori până la echipa de seniori. A disputat, pentru Petrolul, 220 de jocuri oficiale oficiale (162 în Divizia A, 47 în Divizia B şi 11 în Cupa României), marcând 30 de goluri (18 în Divizia A, 9 în Divizia B şi 3 in Cupa României).

A debutat în Divizia A pe 30 martie 1969, într-un meci Petrolul – FC Argeş, iar ultima apariţie oficială în „galben-albastru” s-a consemnat pe 8 decembrie 1985 (FC Petrolul – Universitatea Cluj), sub comanda lui Mircea Dridea.

De-a lungul carierei, Decu Crângaşu a mai evoluat pentru Poli Timişoara, UMT Timişoara, CFR Timişoara şi Chimia Brazi, iar ca antrenor le-a pregătit pe Poiana Câmpina, Conpet Ploieşti sau Chimia Brazi, ocupând, totodată, şi funcţii administrative în domeniul sportului, precum cele de preşedinte al clubului Conpet Ploieşti sau director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.