spot_imgspot_img

Trei destinaţii turistice din judeţul Vrancea, calificate în finala competiţiei „Destinaţia Anului”

spot_img

Trei destinaţii turistice care au fost înscrise de Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea la ediţia din acest an a competiţiei „Destinaţia Anului” s-au calificat în finală, fiind apreciate de către un juriu format din peste 100 de experţi, a anunţat, miercuri, instituţia.

„La începutul anului 2024, urmare lansării ediţiei din acest an a competiţiei ‘Destinaţia anului’, CJ Vrancea a luat decizia de a participa în acest proiect extrem de important care are drept scop promovarea de destinaţii din România, pe diverse categorii. Astfel, judeţul Vrancea s-a înscris la trei categorii importante: la categoria ‘Staţiuni turistice’ a fost înscrisă destinaţia Soveja – staţiunea cu cel mai ozonat aer din România, la categoria ‘Tărâmuri cu tradiţie şi istorie’ a fost înscrisă destinaţia Ţinutul Babei Vrâncioaia – tărâmul unde istoria întâlneşte legenda, iar la categoria ‘Regiuni eco-turistice’ a fost înscrisă destinaţia Munţii Vrancei, Leagănul Minunilor Naturii”, a declarat pentru AGERPRES, administrator public al judeţului Vrancea, Adrian Creţu.

Prin înscrierea acestor trei destinaţii, s-a încercat surprinderea celor mai importante obiective din judeţul Vrancea, pornind de la obiective naturale precum rezervaţia Cheile Tişiţei, Cascada Putnei sau staţiunea Soveja, tradiţii precum Chipăruşul sau Boteitul oilor, până la importante obiective istorice de o importanţă majoră reprezentate de cele patru mmausolee închinate eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, ridicate la Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja, a precizat Adrian Creţu.

La categoria ‘Staţiuni turistice’, Soveja va concura cu staţiuni turistice precum Gura Humorului, Bran, Sovata, Mamaia sau Sinaia, iar la categoria ‘Regiuni eco-turistice’ Munţii Vrancei, Leagănul Minunilor Naturii a intrat în finală cu alte 11 regiuni eco-turistice precum Delta Dunării, Ţara Lăpuşului, Ţinutul Zimbrului, Neamţ, Ţara Dornelor sau Ţara Haţegului.

La categoria „Tărâmuri cu tradiţie şi istorie”, Ţinutul Babei Vrâncioaia s-a calificat în finala competiţiei alături de alte zece destinaţii din ţară precum Ţara Oaşului, Soroca – Republica Moldova, Maramureş, Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului, Cetăţile dacice din munţii Orăştiei, Ţinutul mănăstirilor din Bucovina sau Mărginimea Sibiului.

Câştigătorii competiţiei, desemnaţi cu ajutorul voturilor unui juriu de experţi, votul public şi o cercetare sociologică reprezentativă la nivel naţional, vor fi anunţaţi la Gala Destinaţia Anului, care va avea loc pe 21 mai, la Ateneul Român.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.