spot_imgspot_img

Tricouri speciale pentru naţionala de rugby pentru a marca 100 de ani de la prima medalie olimpică a României

spot_img

Federaţia Română de Rugby a prezentat, joi, noile tricouri ale echipei naţionale prin care se marchează 100 de ani de la prima medalie olimpică a României, cucerită în 1924 de reprezentativa de rugby.

Tricourile sunt de culoare albă şi albastră, pe faţă au inscripţionată cifra 100, iar pe spate, cu litere mici, numele tuturor jucătorilor care au făcut parte din lotul echipei naţionale a României la ediţia Jocurilor Olimpice din 1924.

Preşedintele Alin Petrache a declarat într-o conferinţă de presă că speră ca noile tricouri să îi impulsioneze pe jucători să obţină o nouă calificare la Cupa Mondială.

„Este o zi importantă pentru noi, ziua în care rugbyul a adus prima medalie olimpică României, cea de bronz în 1924 la Paris. E un an important şi de aceea îl vom marca prin aceste tricouri de joc noi. Sperăm ca aceste tricouri să îi impulsioneze pe jucători pentru a obţine o nouă calificare la Cupa Mondială. Aşteptările noastre sunt mari, pentru că vrem să demonstrăm că rugbyul a avut şi va avea în continuare rezultate. Mizez şi pe faptul că în următoarele meciuri jucătorii vor dori să îşi ia revanşa după ce s-a întâmplat la ediţia precedentă a Cupei Mondială”, a menţionat el.

Echipa naţională de rugby a României va debuta în noua ediţie a Rugby Europe Championship, pe 4 februarie, în deplasare cu Polonia. În Rugby Europe Championship, România se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia.

În urmă cu 100 de ani, echipa naţională de rugby a României cucerea prima medalie olimpică din sportul românesc, bronz la ediţia JO din 1924 de la Paris.

Lotul României care a participat la Paris a avut următoarea componenţă: Dumitru Armăşel, Eugen Sfetescu, Sorin Mihăilescu, Tudor Marian, Paul Nedelcovici, Iosif Nemes, Sterian Soare, Mihai Vardala, Atanase Tănăsescu, Ion Gârleşteanu, Paul Vidraşcu, Mircea Sfetescu, Niculae Mărăscu, Gheorghe Benţia şi Florian Tudor.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García...
spot_img

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

Neuralink speră să realizeze mai multe implanturi cerebrale până la sfârşitul anului

Elon Musk şi-a exprimat speranţa ca start-up-ul său Neuralink să monteze implantul său cerebral îmbunătăţit mai multor persoane, până la sfârşitul anului, după ce...

Social-democraţii europeni nu vor sprijini realegerea Ursulei von der Leyen dacă ea se înţelege cu extrema dreaptă

Preşedinta grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, i-a amintit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că socialiştii europeni nu o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.