spot_imgspot_img

„Trilogia belgrădeană”, de Biljana Srbljanović, coproducție Facultatea de Arte și Teatrul de Stat Constanța

spot_img

Spectacolul „Trilogia belgrădeană” este o coproducție a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, prin Centrul de Cercetare științifică și creație artistică „Euxin”, și a Teatrului de Stat Constanța, primele două reprezentații fiind programate marți, 11 aprilie și miercuri, 12 aprilie, începând cu ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

„Trilogia belgrădeană” este un spectacol de licență al tinerilor studenți actori, proiect coordonat de regizorul Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, care este, totodată, asistent universitar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța. Spectacolul se înscrie în programul Teatrului de Stat Constanța „Debut la TSC”.

Distribuția este compusă din: Lucian Prasti, Octavian Mateiciuc, Sorina Toma, Georgiana Oancea, Roberto Savu, Alexandru Babă, Romulus Samfiroiu, Gabriel Roșu – Studenți în anul al treilea la Actorie în cadrul Facultății de Arte de la Universitatea Ovidius, clasa Daniela Vitcu și Erwin Șimșensohn, actrița Denisa Todireanu și Theodor Șoptelea, actor al Teatrului de Stat Constanța. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, artist plastic la Teatrul de Stat Constanța, lighting design-ul de Alexandru Bibere, iar sound design-ul, de Alexandru Popa și Eduard Lupu.

„Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanović este o piesă în trei acte, ce explorează viața emigranților din fosta Iugoslavia, care ajung, din cauza războiului fratricid ce a macinat propria țară și a situației economice dezastruoase, în toate părțile lumii. Oamenii sunt forțați să-și părăsească țara și să-și croiască un alt drum în viață, ceea ce ne aduce aminte de actualitatea războiului de la granițele României. A fi emigrant presupune, în primul rând, o luptă continuă cu tine însuți, după care o luptă pentru a reclădi un trai decent din punct de vedere social și financiar. Cei mai mulți emigranți se confruntă cu stări emoționale negative – anxietate, frică, neliniște, dor de casă, panică și depresie.

Prin această trilogie, din păcate atât de actuală astăzi, Biljana Srbljanović explorează modul în care războiul și politica au influențat viețile oamenilor de rând din Serbia anilor ’90, și cum aceștia încearcă să supraviețuiască plecând dintr-o societate instabilă și în continuă schimbare, în speranța găsirii unui nou drum.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.