spot_imgspot_img

Tulcea: Viteza bărcilor din Deltă, monitorizată printr-un sistem de tip SCOMAR

spot_img

Bărcile care circulă cu viteze excesive în Delta Dunării vor fi monitorizate printr-un sistem de tip SCOMAR, similar celui folosit pentru supravegherea graniţelor Uniunii Europene, dacă cererea de finanţare întocmită de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) va fi acceptată de Programul Operaţional pentru Dezvoltare Durabilă (PODD).

Guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov, a declarat pentru AGERPRES că niciuna din soluţiile puse în practică până acum pentru sancţionarea conducătorilor ambarcaţiunilor care circulă cu viteză nu a avut succes, în condiţiile în care vitezomanii se anunţă prin diferite mijloace cu privire la prezenţa angajaţilor ARBDD cu aparate radar pe canalele Deltei.

„Conducătorii ambarcaţiunilor se informează unii pe alţii, au grupuri pe reţele sociale sau de orice altă natură, iar atunci când ajungem la faţa locului toată lumea circulă regulamentar. Cum am plecat, imediat se reia obiceiul. Conştienţi fiind de ineficacitatea acestor acţiuni, unul din cele cinci proiecte strategice pregătite vizează tocmai această capacitate de control a întregii suprafeţe din Deltă”, a afirmat guvernatorul Marinov.

Prin intermediul proiectului care va fi depus spre finanţare pe PODD, se vor monitoriza toate ambarcaţiunile din Deltă, astfel încât vor fi identificate şi persoanele care comit infracţiuni.

„Sistemul nu e ceva neapărat nou, e utilizat în alte locuri din lume, în special în delta Mississippi. Este însă o generaţie mai nouă decât cea folosită acolo şi ne va permite monitorizarea permanentă a oricărei ambarcaţiuni care se deplasează în Deltă. În afară de acele camere de mare fidelitate ce vor fi amplasate în intravilanul localităţilor, instalarea a trei radare în diferite puncte din intravilanul localităţilor, nu vor fi aduse alte prejudicii mediului natural. Am scris cererea de finanţare şi aşteptăm deschiderea apelurilor”, a precizat guvernatorul Gabriel Marinov.

El a precizat că în Deltă sunt aproape 1.000 de bărci cu motoare puternice care prin viteza excesivă produc daune majore habitatelor naturale.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.