spot_imgspot_img

Turnul Primăriei Oradea, obiectivul turistic cel mai vizitat al oraşului

spot_img

Turnul Primăriei Oradea este cel mai vizitat obiectiv turistic al oraşului, panorama de la înălţime fiind deosebit de atrăgătoare pentru turişti, numărul lor fiind de 34.610 în anul 2022, faţă de 3.936 în anul anterior, a declarat directorul executiv al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Bihor, Angela Lupşea, cu ocazia prezentării raportului de activitate pe anul 2022.

Cunoscută în mediul online ca Oradea Heritage, fundaţia este implicată atât în administrarea obiectivelor turistice din oraş, vizitate de peste 40.000 de turişti anul trecut, cât şi în domeniul reabilitării clădirilor de patrimoniu din centrul istoric.

Obiectivele strategice ale fundaţiei sunt protejarea monumentelor istorice prin conservare şi punere în valoare, iniţierea unor programe şi activităţi speciale în obiectivele turistice, valorificarea materialelor de promovare prin magazinele de suveniruri din fiecare obiectiv turistic, consultanţa privind prevenirea degradării monumentelor pentru continuarea reabilitării clădirilor din centrul istoric.

Cele cinci obiective turistice din municipiu, aflate în administrarea fundaţiei, sunt Casa Darvas La Roche, Turnul Primăriei Oradea, Templul Francmasoneriei, Sinagoga neologă Sion şi Sinagoga Aachvas Rein – muzeul istoriei evreilor din Oradea. Fundaţia are în vedere şi un al şaselea obiectiv turistic, anume fostul cinema Libertatea, un spaţiu generos, în curs de reabilitare, aflat în Palatul Vulturul Negru.

Casa Darvas La Roche este cel mai îndrăgit monument istoric, dar şi obiectiv turistic, locul doi în preferinţa turiştilor, ca număr de vizitatori, după Turnul Primăriei care oferă o panoramă amplă a oraşului de la înălţime. Casa Darvas a atras în anul 2022 peste 21.087 de vizitatori, comparativ cu 16.196 în anul 2021, fiind organizate aici, în camere şi saloane, ori în curtea şi grădina casei, 48 de evenimente diverse, experienţe legate de reinterpretarea spaţiilor din această vilă Art Nouveau (Ceaiul burghez, Joia la Darvas, Brunch-ul art nouveau) sau expoziţii temporare („Pălăria, accesoriu, eleganţă şi mesaj”, „Chimono-ul, artă şi modă”, „Jucării, păpuşi, jocuri”, „Regina Maria, vraja memoriei”, „Răsfăţul şi dichiseala”).

În Turnul Primăriei Oradea, cel mai vizitat obiectiv, 34.610 de bilete vândute, sunt organizate periodic activităţi şi expoziţii.

 

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.