spot_img

UIM XCAT World Championship. Cea mai spectaculoasă cursă de bărci de viteză revine în Mamaia

spot_img

Prima ediție a XCAT Romanian GP, o competiție de bărci de viteză de referință pe plan internațional, se va desfășura în perioada 16-18 iunie pe Lacul Siutghiol din Mamaia.

La cursă vor participa 9 dintre cele mai rapide ambarcațiuni din lume, pilotate de echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia. Lacul Siutghiol va fi scena unei demonstrații de putere și tehnică, cu ambarcațiuni care vor atinge viteze de peste 150 km/h.

Clubul Sportiv Municipal Constanța, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Constanța, aduce această competiție internațională unică și spectaculoasă în România, ce contribuie semnificativ la promovarea stațiunii Mamaia ca destinație turistică de top. Prin organizarea de evenimente internaționale precum acesta, Mamaia își consolidează reputația ca destinație atractivă, vibrantă și cosmopolită.

 

„Evenimentul a tronat sub semnul incertitudinii ca și desfășurare din cauze ce nu au ținut de Primăria Municipiului Constanța și CSM Constanța, astfel, cu o întârziere de 48 de zile de la semnarea protocolului, revenim cu detalii și precizări legate de eveniment.

Contrar ezitărilor Federației Române de Yachting, care ulterior și-au clarificat toate nelămuririle legate de partenerii săi: Federația Internațională de PowerBoating și UIM Events (în calitate de deținătoare unică a drepturilor sportive și comerciale a claselor 3-6 litri cunoscute ca UIM XCAT WORLD CHAMPIONSHIP) și prin implicarea și ambiția autorităților locale din Constanța, evenimentul UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023 urmează a se desfășura conform calendarului inițial stabilit, pe lacul Siutghiol.

Astfel de evenimente au un impact major asupra dezvoltării turismului și recunoașterii globale, atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii, curioși să experimenteze frumusețea naturală a zonei, diversitatea culturală, ospitalitatea locală, precum și spectacolul oferit de astfel de evenimente.

Prin găzduirea XCAT Romanian GP, dar și a altor evenimente nautice de top, Mamaia se transformă în capitala sporturilor nautice la nivel internațional. Fie că se vor bucura de frumusețea naturală a stațiunii sau de chemarea vibrantă a vieții de noapte, atât participanții la competiție cât și vizitatorii vor avea o experiență de excepție. În acest mod, Mamaia nu doar atrage vizitatori și sportivi din întreaga lume, dar devine un etalon în ceea ce privește organizarea și desfășurarea de evenimente nautice de înaltă ținută.

Invităm publicul larg să profite de această ocazie unică în a participa în calitate spectatori la una dintre cele doar 5 runde a campionatului mondial al bărcilor cu motor, ce se va desfășura la Constanța în 16-18 Iunie, cu cele mai rapide ambarcațiuni de tip catamaran din lume capabile să atingă o viteză de 200 km/h pe oră”, se arată într-un comunicat de presă gtransmis de CSM Constanţa.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Monumentul istoric – Gara din oraşul Murfatlar, pusă în valoare de administraţia locală

„Am încercat pe cât posibil să pun în valoare...

Fotbal: Arbitrul Sebastian Colţescu a stabilit un nou record de meciuri conduse în Superligă – 382

Arbitrul Sebastian Colţescu, în vârstă de 46 de ani,...

CSM Constanţa răspunde prin fairplay: Acceptă amânarea solicitată de Sepsi Sf. Gheorghe, în Liga Naţională de baschet feminin

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Constanța a acceptat amânarea partidei...
spot_img

Monumentul istoric – Gara din oraşul Murfatlar, pusă în valoare de administraţia locală

„Am încercat pe cât posibil să pun în valoare această clădire, chiar dacă nu se află în proprietatea primăriei. Astfel, am eliberat fațada de...

Fotbal: Arbitrul Sebastian Colţescu a stabilit un nou record de meciuri conduse în Superligă – 382

Arbitrul Sebastian Colţescu, în vârstă de 46 de ani, a condus partida cu numărul 382 din carieră pe prima scenă a fotbalului românesc şi...

CSM Constanţa răspunde prin fairplay: Acceptă amânarea solicitată de Sepsi Sf. Gheorghe, în Liga Naţională de baschet feminin

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Constanța a acceptat amânarea partidei din Liga Națională de baschet feminin, care ar fi trebuit să se dispute la data...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.