spot_imgspot_img

Un bob de nota 10! Andreea Grecu şi Teodora Vlad, medaliate cu bronz la etapa de Cupă Mondială de la Altenberg

spot_img

Teribilă bătălie pentru medalii în proba feminină de monobob din cadrul etapei de Cupă Mondială desfăşurată, sâmbătă, 17 februarie, în staţiunea Altenberg din Germania.

Sportiva constănţeană Andreea Grecu, fără îndoială cel mai bun pilot al României la ora actuală, a terminat la un pas de podium, doar o sutime de secundă despărţind-o de medalia de bronz.

Chiar şi aşa, sportiva pregătită de antrenorul Paul Neagu acumulează puncte preţioase în topul general şi rămâne cu satisfacţia de a-şi fi învins adversare extrem de valoroase, precum Maureen Zimmer (Germania), Bree Walker (Australia), Katrin Beierl (Austria) sau Kaysha Love (SUA).

Iată clasamentul final al etapei de Cupă Mondială de la Altenberg, proba de monobob feminin:

  1. Laura Nolte (Germania; timp 2:01.29);
  2. Elana Meyers Taylor (SUA; 2:01.52);
  3. Lisa Buckwitz (Germania; 2:01.55);
  4. Andreea Grecu (România; 2:01.56);
  5. Cynthia Appiah (Canada; 2:01.77);
  6. Maureen Zimmer (Germania; 2:01.92).

 

Andreea şi-a luat însă revanşa a doua zi, duminică, 18 februarie, tot la Altenberg, unde s-a aliniat la startul probei feminine de bob două persoane din cadrul Cupei Mondiale, făcând echipă cu împingătoarea Teodora Vlad.

Ei bine, Andreea şi Teodora au reuşit să cucerească medaliile de bronz, luându-le faţa chinezoaicelor Qing Ying şi Yu Wang, care au terminat pe locul patru.

Bobul pilotat de germanca Laura Nolte s-a dovedit a fi cel mai rapid, în timp ce medaliile de argint au fost adjudecate tot de un echipaj al Germaniei, format din Kim Kalicki şi Anabel Galander.

 

„Sunt noi performanţe de excepţie reuşite de Andreea şi Teodora pentru bobul românesc. Mulţumim Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi tuturor celor care ne susţin în demersul nostru. Reprezentăm România cu cinste la cel mai înalt nivel”, a declarat profesorul Paul Neagu.

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Dansatorii de la Challenge Arts au făcut la Mangalia repetiția generală înainte de participarea la Campionatul Mondial

Pentru al treilea an consecutiv, componenții școlii de dans Challenge Arts din București au ales Hotelul Laguna din Mangalia drept cartier general pentru stagiul...

Carol Popa și Raul Petre, de la CSM Constanța, medalie de argint cu Team Romania la Cupa Europeană de la Chișinău

Medalie de argint pentru Team I România la Cupa Europeană de Juniori de la Chișinău, cu doi triatloniști de la CSM Constanța în componență!...

Copiii Școlii de dans Vogue au terminat cu un spectacol de zile mari cantonamentul de la Mangalia

Un frumos și energic grup alcătuit din 41 de copii de la Școala de dans Vogue din Ploiești, condus de Irina Ciobanu, a luat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.