Comunitatea Slow Food, în colaborare cu Geoparcul UNESCO „Ţinutul Buzăului”, va organiza, în zilele de 6 şi 7 mai, în localitatea Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioşi, Piaţa Artizanilor, un concept unic ce îşi propune să aducă într-un singur loc producători de produse alimentare tradiţionale.
Turiştii vor avea posibilitatea să deguste din vestiţii cârnaţi şi babic de Pleşcoi, tot aici vor putea găsi melinis, un produs inventat pe bază de miere de albine şi fructe, alături de alte specialităţi locale.
„Piaţa Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub Buzău va cuprinde o expoziţie a artizanilor locali de produse alimentare, o expoziţie de artă, gourmet street food şi va oferi o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie. Târgul este un concept unic care are ca obiectiv promovarea Buzăului ca destinaţie culinară şi stimularea economiei locale. În cadrul viitorului târg local al fermierilor şi producătorilor vor fi prezenţi expozanţi din Buzău şi din judeţele învecinate, printre care Braşov, Prahova, Bucureşti, Brăila şi Galaţi. Evenimentul va cuprinde o gamă variată de producători locali, inclusiv cei specializaţi în legume, brânzeturi artizanale, carne şi mezeluri din producţia locală, bere artizanală, vin bio din regiunea viticolă Dealu Mare şi alte produse alimentare”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.
Pe lângă produsele inedite pe care vizitatorii le vor putea încerca, organizatorii îşi propun ca târgul să fie unul prietenos cu mediul înconjurător, prin folosirea de materiale reciclabile.